Πάφος2017: Πρόσκληση προς Τουρκοκύπριους

Πάφος2017: Πρόσκληση προς Τουρκοκύπριους

Συνεπής με τις ιδέες και τα οράματά του όπως αυτά εκφράζονται μέσα από την επίσημη πρότασή του (Bid-book) προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Οργανισμός «Πολιτιστική Πρωτεύουσα τις Ευρώπης – Πάφος 2017» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς κάθε Τουρκοκύπριο συμπολίτη και συμπατριώτη μας να συστρατευτεί μαζί του και να συμμετάσχει ενεργά στις δράσεις του, στη βάση του κοινού μας οράματος:


  • Να αποτελέσει ο πολιτισμός γέφυρα επανασύνδεσης και αλληλοκατανόησης μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.
  • Να καταστεί η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017 καταλύτης ειρήνης, προόδου, ευημερίας και αδελφοσύνης. Όχι μόνο προς όφελος της Πάφου και της Κύπρου, αλλά και της Ευρώπης ολόκληρης.
  • Να ενισχύσουμε το αίσθημα του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της φιλίας, ανεξαρτήτως εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής προέλευσης και να διαμορφώσουμε συνεργασίες και συνέργειες που θα συμβάλουν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

Το Pafos2017 καλεί τις δυνάμεις του πολιτισμού, αλλά και κάθε Τουρκοκύπριο ξεχωριστά, να συμβάλουν ενεργά στην υλοποίηση των δράσεων του Οργανισμού, υποβάλλοντας προτάσεις για συμμετοχή στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ενισχύοντας τις ομάδες των εθελοντών.