Πάφος2017: Το Σαν Σεμπαστιάν μας παραδίδει!

Πάφος2017: Το Σαν Σεμπαστιάν μας παραδίδει!

Στο Σαν Σεμπαστιάν, πρωτεύουσα της χώρας των Βάσκων στην Ισπανία και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016, μετέβη ο  πρόεδρος του Πάφος 2017, δρ. Χρίστος Πατσαλίδης, προκειμένου να παραλάβει σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί αύριο τη σκυτάλη του θεσμού για τη λειτουργία της Πάφου ως η νέα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017.

Στο τελετουργικό που θα πραγματοποιηθεί στην ισπανική πόλη θα παραστούν μεταξύ άλλων η Πρέσβειρα της Κύπρου στην Ισπανία, εκπρόσωποι της Ευρωπαικής Ένωσης και της ισπανικής κυβέρνησης.


Με την ουσιαστική ανάληψη του χρίσματος της νέας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το χρόνο που έρχεται σε λίγες μέρες, η Πάφος μπαίνει στην τελική ευθεία για τη μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης της ιστορίας, επεσήμανε ο κ. Πατσαλίδης. Τόνισε δε, ότι ο Οργανισμός για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 είναι πανέτοιμος από πλευράς προεργασιών για την λειτουργία της μικρότερης πόλης της Ευρώπης που αναλαμβάνει ποτέ ένα τόσο μεγάλο καθήκον.

Όπως είναι γνωστό, η επίσημη τελετή έναρξης της λειτουργίας της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιανουαρίου στην αναπλασθείσα πλατεία μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου