Πέραν των 190 αθλητών στους αγώνες τριάθλου στην Πάφο

Πέραν των 190 αθλητών από διάφορες χώρες συμμετείχαν στον αγώνα Pafos Sprint Triathlon 2015 στην Επαρχία Πάφου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου Χρύσανθο Σαββίδη.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης πως η χθεσινή διοργάνωση ήταν από τις επιτυχέστερες αθλητικές διοργανώσεις των τελευταίων χρόνων όχι μόνο λόγω του μεγέθους των συμμετοχών αφού συμμετείχαν – όπως είπε- πέραν των 190 αθλητών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο  αλλά και του παλμού που υπήρχε στην όλη εκδήλωση.


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την εκδήλωση αυτή, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, συνέχισε, ενώ ο  καιρός ήταν καλός και έτσι επέτρεψε σε ντόπιους και σε τουρίστες να παρευρεθούν και να απολαύσουν το γεγονός.

Ανέφερε επίσης ότι η εκδήλωση με τη μαζικότητα την οποία είχε στέλλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός.

Πρόσθεσε επίσης πως η Πάφος ζητά και απαιτεί από το κράτος σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε οι νέοι μας να έχουν την επιλογή για υγιή ενασχόληση και να κρατιούνται μακριά από τη σύγχρονη Λερναία Ύδρα των ναρκωτικών αλλά και να αντιληφθούν ότι η χρήση μηχανοκίνητων και δίκυκλων οχημάτων σε αυτή τη νεαρή ηλικία εγκυμονεί κινδύνους και δυσάρεστες καταστάσεις.

Ο κ. Σαββίδης σημείωσε ακόμη πως οι αγώνες τριάθλου στην Πάφο αποτελούν ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την Πάφο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή και η διοργάνωση τους – όπως είπε- είχε στόχο να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για αθλητικό τουρισμό.

Το τρίαθλο, συνέχισε, “είναι άθλημα που η Πάφος έχει τη φυσική υποδομή για να πραγματοποιεί και να καθιερώσει ως αθλητικό γεγονός αλλά και από την άλλη να αναδείξει την πόλη μας ως αθλητικό καταφύγιο προετοιμασίας πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων και αθλητών”.

(KYΠΕ/ΚΠ/ΜΜ)