Πίστωση χρόνου ζήτησε ο Έπαρχος Πάφου από το παραιτηθέν Κοινοτικό Συμβούλιο Νέο Χωρίου

Πίστωση χρόνου ζήτησε ο Έπαρχος Πάφου από το παραιτηθέν Κοινοτικό Συμβούλιο Νέο Χωρίου

Πίστωση χρόνου ζήτησε ο Έπαρχος Πάφου Γιαννάκης Μαλλουρίδης από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωρίου, μετά την υποβολή εκ μέρους τους επιστολής παραίτησης σήμερα το μεσημέρι.


Οι παραιτήσεις υποβλήθηκαν ως διαμαρτυρία για την έγκριση στις 31 Ιουλίου από υπουργική επιτροπή να προχωρήσει στην ανταλλαγή ιδιωτικής γης με χαλίτικη στην περιοχή «Πρέγκος».

Η απόφαση της υπουργικής επιτροπής αναμένεται να τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, για την οποία δεν έχει ενημερωθεί μέχρι στιγμής το κοινοτικό συμβούλιο, όπως αναφέρει.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέου Χωρίου Ανδρέας Χριστοδούλου Μάχιμος, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, μετά την συνάντηση με τον Έπαρχο Πάφου ανέφερε πως η επιστολή παραίτησης έχει ήδη υποβληθεί στον Έπαρχο Πάφου Γιαννάκη Μαλλουρίδη, ωστόσο όπως είπε, το κοινοτικό συμβούλιο θα δώσει πίστωση χρόνου, όπως ζητήθηκε από την Επαρχιακή διοίκηση για τη χρονική περίοδο της μίας εβδομάδας.

Χαρακτήρισε επίσης εποικοδομητική τη συζήτηση με τον Έπαρχο Πάφου.

Στην επιστολή παραίτησης που υπέβαλε το κοινοτικό συμβούλιο του Νέου Χωρίου αναφέρεται πως μέχρι στιγμής «η κοινοτική αρχή του Νέου Χωρίου δεν έχει λάβει καμία απάντηση για το θέμα, από κανένα αρμόδιο και έτσι το Συμβούλιο προχώρησε στην υποβολή παραίτησης σήμερα 22/8/2013».

Η περιοχή, ανέφερε ο κοινοτάρχης του Νέου Χωρίου, θεωρείται προνομιακή, αφού βρίσκεται σε ύψωμα που δεσπόζει του κόλπου της Χρυσοχούς και η κοινότητα προόριζε το τεμάχιο αυτό για τους κατοίκους της, οι οποίοι έχουν απωλέσει τις περιουσίες τους με το σχέδιο Νατούρα και το Φύση 2000 του Ακάμα.

Ο κ. Χριστοδούλου χαρακτήρισε επίσης αδιανόητο το κοινοτικό συμβούλιο να μην έχει καθόλου λόγο σε τέτοιου είδους πράξεις. Πρόσθεσε επίσης, πως ιδιώτες ζήτησαν και πέτυχαν την ανταλλαγή παρά την αντίδραση και τις προειδοποιήσεις της κοινότητας του.

Ο κοινοτάρχης Νέου Χωρίου δήλωσε πως ανάλογες ενέργειες έχουν γίνει και στο παρελθόν με ανταλλαγή γης με ιδιώτες και με δωρεάν ανταλλαγή χαλίτικης γης της κοινότητας σε σωματεία και οργανώσεις.