Πανελλήνια Λογοτεχνικά Βραβεία “Χριστόδουλος Πετρίδης”

Πανελλήνια Λογοτεχνικά Βραβεία “Χριστόδουλος Πετρίδης”

Το Πετρίδειον Ίδρυμα, σε συνεργασία με το διαδικτυακό Περιοδικό “Ζωή και Τέχνη”, διοργανώνει την τελετή βράβευσης των Πανελλήνιων Λογοτεχνικών Βραβείων “Χριστόδουλος Πετρίδης, το Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 5μ.μ. στο Τεχνόπολις20 στην Πάφο. Θα ακολουθήσει δεξίωση με κρασί και μουσική.

Ο διαγωνισμός αυτός τοποθέτησε επίσημα και την Πάγο στον Πανελλήνιο χάρτη των Λογοτεχνικών Βραβείων, γεγονός που αναβαθμίζει την εικόνα της στον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού και κυρίως στον τομέα της Λογοτεχνίας.


Τα βραβεία διοργανώνονται στην μνήμη του Χριστοδουλου Πετρίδη, μεγάλου ευεργέτη της Πάφου και αφορούν εκδομένα έργα του 2014 στην Ελληνική γλώσσα.

Το Α’ Βραβείο για συγγραφέα Νουβέλας ή Συλλογής Διηγημάτων (2014) θα απονεμηθεί στο έργο του Αντρέα Λιμβρού “Εν αρχή ην ο Λοιγός” και το Β’ Βραβείο για συγγραφέα Παιδικής Λογοτεχνίας στο έργο “Ιστορία ενός μικρού Ονείρου-Καρίμ” της Στέλλας Αρβανίτη.

Στις 3μ.μ. της ημέρας βράβευσης, θα προηγηθεί η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου από τη συγγραφέα Στέλλα Αρβανίτη για μικρούς και μεγάλους.