Παπαδόπουλος : Ο ΠτΔ έχει υιοθετήσει τις υποχωρήσεις Χριστόφια

Παπαδόπουλος : Ο ΠτΔ έχει υιοθετήσει τις υποχωρήσεις Χριστόφια

Κάποιοι πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι τα χειροκροτήματα για τις μονομερείς υποχωρήσεις μας, διαρκούν μόνο όσο διαρκούν οι υποχωρήσεις μας, ανέφερε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας χθες βράδυ στην Πάφο στο οίκημα της ΣΕΚ στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΔΗΚΟ Πάφου για την καταδίκη του πραξικοπήματος και της εισβολής.

Κάθε φορά ακούμε να προβάλλονται – ακόμα χειρότερα – να προωθούνται ιδέες παράδοξες, στοχασμοί θολοί, θεωρίες ανερμάτιστες, είπε ο κ. Παπαδόπουλος, προσθέτοντας πως αυτά τα αναφέρει , γιατί δεν μπορεί – όπως είπε- , να αγνοήσει τα φοβερά προμηνύματα και τις μαρτυρίες, που εν είδη διατεταγμένης υπηρεσίας, θέλουν κάποιους ηττοπαθείς ή και εξωνημένους, να ξεθάβουν εφιαλτικές τακτικές του παρελθόντος.


Όπως τότε, το 2004, έτσι και σήμερα συνέχισε, “ακούμε να απευθύνονται αφ’ υψηλού νουθεσίες, αυθαίρετες και βάναυσα αντιδημοκρατικές υποδείξεις, να επαναλαμβάνονται κινδυνολογίες, ετσιθελικές απόπειρες επιβολής απόψεων, ακόμα και υβριστικές δηλώσεις”.

Πρόσθεσε μάλιστα πως το Δημοκρατικό κόμμα διαπιστώνει με ανησυχία ιδιαίτερη ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει υιοθετήσει πλήρως τις «συγκλίσεις» και υποχωρήσεις του κ. Χριστόφια, δηλαδή ” εκ περιτροπής προεδρία, ξένοι δικαστές, εγγυημένες πλειοψηφίες, οι παρεκκλίσεις από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τα δικαιώματα των δήθεν χρηστών των κατεχομένων περιουσιών μας και η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Αυτά ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος είναι που συζητούνται σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε αντίθεση με το τι έλεγε προεκλογικά στον Κυπριακό λαό, αυτά σημείωσε , που συζητούσε και συμφώνησε ο κ. Χριστόφιας με τον κ. Ταλάτ και για τα οποία τον κατακεραύνωνε ο κ. Αναστασιάδης, αυτά που δεσμεύτηκε να ανακαλέσει – ε, αυτά λοιπόν, τα ίδια ακριβώς, συζητά και αποδέχεται σήμερα ο κ. Αναστασιάδης, λέγοντας πως δυστυχώς τα λάθη του παρελθόντος συνεχίζονται.

Εκδήλωση ΔΗΚΟ Πάφου

Παρατήρησε ακόμη πως εδώ και επτά χρόνια, συζητάμε και διαπραγματευόμαστε το Κυπριακό με τουρκικούς όρους, αφού – όπως είπε- η Τουρκία αποδέχεται να συζητήσει μαζί μας μόνο δύο πράγματα, τη «Διακυβέρνηση» και τις εξαιρέσεις με τις οποίες οι πρόσφυγες, ΔΕΝ θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Επεσήμανε ακόμη πως ο ΠτΔ δυστυχώς επιμένει και συνεχίζει τη λανθασμένη τακτική των προηγούμενων ετών.

Η «διασταυρούμενη διαπραγμάτευση» που μας υποσχέθηκε, εξαντλείται στη συζήτηση της πτυχής της Διακυβέρνησης και των λεγομένων «κριτηρίων» για το περιουσιακό και το εδαφικό, – όπως είπε- δηλαδή συζητούμε τις εξαιρέσεις, με τις οποίες οι πρόσφυγες δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο κ. Παπαδόπουλος εκτίμησε ακόμη πως συζητάμε μόνο τις πτυχές του Κυπριακού που ενδιαφέρουν την Τουρκία και όχι τα ακανθώδη για την Ελληνοκυπριακή πλευρά θέματα, όπως είναι οι εγγυήσεις, η ασφάλεια, ο στρατός και οι έποικοι.

Είπε μάλιστα, πως η πολιτική που εφαρμόζουμε τα τελευταία εφτά χρόνια των μονόπλευρων και μονομερών υποχωρήσεων, του «καλού παιδιού» και των «γενναιόδωρων προσφορών», δεν απέδωσε, παρά μόνο έδωσε χρόνο στην Τουρκία να εκμεταλλευτεί την πολιτική μας, να διαιωνίσει το κυπριακό και να το μετατρέψει από πρόβλημα εισβολής και κατοχής, σε δικοινοτικό πρόβλημα, ως εσωτερική διαμάχη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Η σκέψη μας σήμερα σημείωσε, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στρέφεται κυρίως στους νεκρούς ήρωες μας, αλλά οι μέρες αυτές είναι αφιερωμένες και σε όσους υποφέρουν από την οδυνηρή νοσταλγία των σκλαβωμένων τόπων τους, σε όσους αναμένουν ακόμα να μάθουν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων και σ΄ όσους επιμένουν και δεν ξεχνούν τις ρίζες τους, κατέληξε.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)