«Παρέλαση» υπόπτων στο ΤΑΕ Πάφου για τη βόμβα

«Παρέλαση» υπόπτων στο ΤΑΕ Πάφου για τη βόμβα

Λαμβάνεται σωρεία καταθέσεων από άτομα με ποινικό μητρώο. Από τις καταθέσεις, αλλά και τις επιστημονικές εξετάσεις στα διάφορα τεκμήρια, ενδεχομένως, να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των δραστών της βόμβας στην οικία της δημόσιας κατηγόρου

Μεγάλος αριθμός προσώπων, εκ των οποίων με ποινικό μητρώο, πέρασε χθες από το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου και ανακρίθηκαν σε σχέση με την προχθεσινή επίθεση εναντίον μέλους της Νομικής Υπηρεσίας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν προέκυψε τίποτα εναντίον κανενός – προς το παρόν στάδιο – και η λήψη καταθέσεων αναμένεται να συνεχισθεί σήμερα αλλά και τις επόμενες μέρες.


Στο μεταξύ, τα τεκμήρια, που η Αστυνομία περισυνέλεξε από τη σκηνή, μεταφέρθηκαν χθες στο Αρχηγείο Αστυνομίας, προκειμένου να γίνουν οι νενομισμένες επιστημονικές εξετάσεις. Τεκμήρια αναμένεται να αποσταλούν και στο Ινστιτούτο Γενετικής.

Αναζητούν τους δράστες

Στόχος είναι να εξακριβωθεί η ταυτότητα των δραστών. Οι έρευνες επικεντρώνονται στα επαγγελματικά καθήκοντα και δραστηριότητες της δημόσιας κατηγόρου Α’, Ξένιας Ξενοφώντος, στην οικία της οποίας στην Πάφο εξερράγη βόμβα 35 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Η Αστυνομία προσανατολίζεται στο ενδεχόμενο η επίθεση να σχετίζεται με υποθέσεις που έχουν δικαστεί και η δημόσια κατήγορος εκπροσώπησε την κατηγορούσα Αρχή. Η πληροφορία για την έκρηξη βόμβας στην κατοικία της Ξενοφώντος στην Έμπα έθεσε σε άμεση κινητοποίηση την Αστυνομία. Από την έκρηξη σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην κατοικία αλλά και στα παράθυρα γειτονικού σπιτιού.

Για τις έρευνες αφίχθησαν από τη Λευκωσία και πυροτεχνουργοί της ΜΜΑΔ του Αρχηγείου Αστυνομίας, ενώ από τη σκηνή παραλήφθηκε αριθμός τεκμηρίων. Σύμφωνα με την Αστυνομία, διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για αυτοσχέδια βόμβα με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος.

Σύσσωμη η Νομική Υπηρεσία καταδίκασε την «άνανδρη επίθεση» κατά μέλους της. Με προχθεσινή ανακοίνωση, οι λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας, προεξάρχοντος του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη, καταδίκασαν με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την άνανδρη επίθεση κατά μέλους της Υπηρεσίας, με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην οικία της.

Στην ανακοίνωση οι λειτουργοί εξέφρασαν τη στήριξη και την αλληλεγγύη στη συνάδελφο και τόνισαν ότι στέκονται δίπλα της στη δύσκολη τούτη ώρα. «Η Νομική Υπηρεσία ευχαριστεί όλο το νομικό κόσμο (Δικαστική Υπηρεσία και Δικηγορικούς Συλλόγους) για τη συμπαράστασή τους.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας και οι λειτουργοί της Νομικής Υπηρεσίας δίδουν το μήνυμα ότι τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες δεν έχουν θέση σε μια χώρα που διέπεται από το Κράτος Δικαίου. Αντίθετα, το υπονομεύουν, δίδοντας χώρο για εκκόλαψη του εγκλήματος και της ασυδοσίας», σημειώνει η ανακοίνωση.

Πηγή: Η Σημερινή