Παραίτηση βόμβα Σάββα Βέργα από την Γραμματεία του ΔΗΚΟ

Παραίτηση βόμβα Σάββα Βέργα από την Γραμματεία του ΔΗΚΟ

Ένας εκ των βασικών συνεργατών του Μάριου Καρογιάν, ο Σάββας Βέργας, υπέβαλε την παραίτηση του από την Γραμματεία του ΔΗΚΟ, εξαπολύοντας την ίδια ώρα πυρά κατά του Πρόεδρο του κόμματος.


Ο Σάββας Βέργας, σε επιστολή του προς τον Μάριο Καρογιάν, ουσιαστικά αλλάζει στρατόπεδο ενόψει του εκλογικού συνεδρίου του ΔΗΚΟ, και συμπορεύεται με τον Νικόλα Παπαδόπουλο. Στην επιστολή του κάνει λόγο για αναποφασιστικότητα του Μάριου Καρογιάν από τα τεκταινόμενα του κόμματος στην Πάφο ενώ υπογραμμίζει ότι η όλη στάση του Προέδρου του κόμματος οδηγεί σε διαιώνιση των εσωκομματικών προβλημάτων του κόμματος.

Επίσης κάνει λόγο για αρνητική εικόνα του κόμματος τόσο σε κεντρικό όσο και σε επικοινωνιακό επίπεδο καθώς και στην εσωτερική λειτουργία του.

«Παρά τις συνεχείς σας εξαγγελίες για εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση, παρατηρώ δυστυχώς ότι συνεχίζετε να επιδεικνύεται μια ακατανόητη επιμονή στη διαχείριση του κόμματος από τα ίδια πρόσωπα, με τις ίδιες ιδέες και την ίδια παραχωρημένη νοοτροπία, με αποτέλεσμα το ΔΗΚΟ να παρουσιάζει ένα συγκεντρωτικό και αυταρχικό πρόσωπο, το οποίο ουδόλως συνάδει με τις αρχές και την ιδεολογία του».

Επίσης ο Σάββας Βέργας τάσσεται εναντίον οποιουδήποτε μέλους του κόμματος σε αυτή τη χρονική στιγμή. «Αυτό έπρεπε να γίνει πολύ ενωρίτερα όταν εσείς ανεχόσαστε-αδικαιολόγητα, κατά την άποψη μου-αντικομματικές συμπεριφορές παρά τις δικές μου εισηγήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα τονίζει ότι διαφωνεί επίσης με την περί «εκκαθάρισης» των μητρώων ειδικά ενόψει των δύο συνεδριών.

Η εξέλιξη αυτή αποδυναμώνει περαιτέρω τη Γραμματεία του κόμματος, αφού πλέον δεν υπάρχει Αναπληρωτής ούτε Αντιπρόεδρος παρά μόνο δύο μέλη, καθώς τόσο ο Φώτης Φωτίου όσο και ο Κυριάκος Κενεβέζος θα πρέπει να υποβάλουν παραίτηση ελέω και της υπουργοποίησης τους.