Παραίτηση ΣΟΚ από το Νοσοκομείο Πάφου!

Παραίτηση ΣΟΚ από το Νοσοκομείο Πάφου!

Σύμφωνα με πληροφορίες του Υgeia-News, την παραίτηση της έχει υποβάλει πρόσφατα η ογκολόγος – ακτινοθεραπευτής Κωνσταντία Παπαλλά που προσελήφθη τον τελευταίο χρόνο από τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας για να συμπληρώσει ένα τεράστιο κενό που υπήρχε στην Πάφο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ως λόγο παραίτησής της, τις εργασιακές συνθήκες και τα πενιχρά μέσα με τα οποία προσπαθούσε να προσφέρει πρωτοβάθμια ογκολογική φροντίδα σε δεκάδες ασθενείς.


Παρά τις διαβεβαιώσεις από πλευράς Yπουργείου Υγείας ότι στο μέτρο των δυνατοτήτων του θα προχωρούσε στην επίλυση αρκετών προβλημάτων, τίποτα δεν έγινε προς την κατεύθυνση αυτή, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Συγκεκριμένα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών ζητήθηκε να υπάρχει καθημερινά νοσηλευτής κατά τις ώρες λειτουργίας του ιατρείου, το οποίο και δεν εφαρμόστηκε. Επίσης, η απουσία από το Νοσοκομείο Πάφου Ογκολογικού Τμήματος, αυτό από μόνο του συνεπάγεται μια σειρά από πολλά άλλα προβλήματα σε σχέση με ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των νοσηλευόμενων.

Στην επιστολή παραίτησής της η ογκολόγος Παπαλλά αναφέρεται στις δυσκολίες συνεργασίας που αντιμετώπισε με οργανωμένες ομάδες. Το ζητούμενο είναι ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές μοναδικό στόχο έχουν την βοήθεια των καρκινοπαθών. Άρα θα έπρεπε να υπάρχει ομαδικότητα και συνεργασία με γνώμονα τη καλύτερη ιατρική αντιμετώπιση.

Η παραιτηθείσα ιατρός τονίζει ότι ο ρόλος ενός γιατρού Ογκολόγου με 20ετή πείρα, δε θα πρέπει να περιορίζεται στο να γράφει συνταγές, αλλά καλό θα ήταν επιτέλους να δημιουργηθεί οργανωμένο ογκολογικό τμήμα για βέλτιστη εξυπηρέτηση.