Παραδοχή ενοχής από τον Γενικό Δ/ντη της HELΕCTΟR CYΡRUS

Παραδοχή ενοχής από τον Γενικό Δ/ντη της HELΕCTΟR CYΡRUS

Δεύτερη παραδοχή καταγράφηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στο πλαίσιο της εκδίκασης της υπόθεσης ΧΥΤΑ Πάφου – ΧΥΤΥ Κόσιης.
Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος υπ` αριθμόν 12, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, πρώην Γενικός Διευθυντής της HELΕCTΟR CYΡRUS, παραδέχτηκε ενοχή στην κατηγορία της ενεργούς δωροδοκίας οικείων δημόσιων αξιωματούχων (κατηγορία με αριθμό 78).

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος παραδέχτηκε ότι μεταξύ των ετών 2009-2010 παρείχε ωφέλιμα στον πρώην Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό, δηλαδή του έδωσε χρηματικό ποσό ύψους €310.000 για να βοηθήσει στην υπόθεση αποπληρωμής καθυστερημένων χρεώσεων ΧΥΤΑ Πάφου προς όφελος της εταιρείας HELΕCTΟR CYΡRUS της οποίας ήταν τότε Γενικός Διευθυντής. Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την κατηγορία αναφέροντας ωστόσο ότι υπάρχει διαφωνία σε ό,τι αφορά το ύψος του συνολικού ποσού.


Ενόψει αυτής της εξέλιξης ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας Αρχής Μίνος Κέκκος ανακοίνωσε ότι η κατηγορούσα Αρχή αποσύρει τις κατηγορίες 1, και 79-87 εναντίον του κατηγορούμενου, ο οποίος θα συμπεριληφθεί στους μάρτυρες κατηγορίας.

Ως εκ τούτου το Κακουργιοδικείο ανακοίνωσε ότι ακυρώνονται οι ακροάσεις που ήταν προγραμματισμένες γι΄ αυτή την εβδομάδα και ότι θα συνέλθει εκ νέου την Τετάρτη στις 9:00 π.μ για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τον κατηγορούμενο Δημήτρη Γιαννακόπουλο και αφού στο μεταξύ κατηγορούσα αρχή και υπεράσπιση συμφωνήσουν σε ό,τι αφορά τα παραδεκτά γεγονότα, ετοιμαστεί σχετική έκθεση του Γραφείου Ευημερίας και η υπεράσπιση προετοιμάσει την αγόρευση της για μετριασμό της ποινής.

Οι ακροάσεις σε ό,τι αφορά του υπόλοιπους κατηγορούμενους θα επαναρχίσουν τη Δευτέρα 15 Μαΐου στις 9:00 το πρωί. Έχουν οριστεί επίσης ακροάσεις για την Τρίτη 16 Μαΐου και την Τετάρτη 17 Μαΐου.

Το Κακουργιοδικείο διέταξε όπως τόσο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όσο και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι παραμείνουν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

Πηγή: newsit