Παραλύουν οι δημόσιες συγκοινωνίες λόγω εκ νέου απεργίας ΟΣΥΠΑ

Παραλύουν οι δημόσιες συγκοινωνίες λόγω εκ νέου απεργίας ΟΣΥΠΑ

Σ’ επ’ αόριστον απεργία κατέρχονται εκ νέου από τις 06:00 το πρωί οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥΠΑ στην Πάφο αφού οι δεσμεύσεις των αρμοδίων ότι θα τους καταβάλλονταν η μισθοδοσία του Απριλίου την Δευτέρα δεν υλοποιήθηκαν, όπως αναφέρουν .

Στην συμφωνία είχαν καταλήξει εκπρόσωποι του Υπουργείου Μεταφορών και της Εταιρείας με την μεσολάβηση των βουλευτών της Επαρχίας.


Αποτέλεσμα της νέας απεργίας είναι η μεγάλη αναστάτωση και ταλαιπωρία 6 χιλ. μαθητών , αλλά και 18 χιλιάδων επιβατών, ανάμεσα στους οποίους ξένοι επισκέπτες, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι και άλλα άτομα που χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες για να εξυπηρετηθούν.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος των εργαζομένων Χρίστος Ευαγγέλου, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί παρά την συμφωνία που είχε επιτευχθεί την περασμένη Παρασκευή μεταξύ Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων και της ΟΣΥΠΑ,εντούτοις φαίνεται ότι έχει αθετηθεί η συμφωνία και οι οδηγοί παραμένουν απλήρωτοι, παρά το γεγονός ότι με την συμφωνία που επιτεύχθηκε επανήρχισαν κανονικά όλα τα δρομολόγια.

Ο κ. Ευαγγέλου ανέφερε πως οι οδηγοί έτυχαν ενημέρωσης από την Εταιρεία ότι δε υπήρξε ανταπόκριση και το έμβασμα δεν κατατέθηκε στην Τράπεζα όπως προνοούσε η συμφωνία.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Νίκος Ανδρέου οδηγός λεωφορείων εξέφρασε την λύπη του για την εξέλιξη σημειώνοντας πως η απεργία των οδηγών της ΟΣΥΠΑ δυστυχώς επανήρχισε σήμερα αφού δεν τηρήθηκε η υπόσχεση των αρμοδίων.

Οι οδηγοί ανέφεραν πως θα άφηναν από χθες “το τιμόνι” αλλά ως ένδειξη καλής θέλησης ολοκλήρωσαν τα χθεσινά δρομολόγια και ξεκίνησαν την απεργία από τις 06:00 σήμερα το πρωί.

Πηγή: ΚΥΠΕ