Παραμένει ο Αναστασίου στην προεδρία του Πολιτιστικού Κέντρου Μακαρίου Παναγιάς

Το διοικητικό συμβούλιο του Ιστορικού Πολιτιστικού Κέντρου Εθνάρχη Μακαρίου


του Γ Παναγιάς ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευθύμιο Αναστασίου να ανακαλέσει την απόφαση του και να συνεχίσει να ηγείται του διοικητικού συμβουλίου μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του που ολοκληρώνεται σε τρία χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου στην τελευταία συνεδρία συζητήθηκε και η θέση του κ Αναστασίου να παραιτηθεί μετά την ολοκλήρωση των εορτασμών για τα εκατοντάχρονα από τη γέννηση του Εθνάρχη Μακαρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου εξέφρασαν σύσσωμα τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς τους και ζήτησαν από τον πρόεδρο Ευθύμιο Αναστασίου να ανακαλέσει την απόφαση του.

Μετά από σοβαρό προβληματισμό, προστίθεται στην ανακοίνωση, και αφού ο κ Αναστασίου άκουσε όλες τις απόψεις με προσοχή, αποφάσισε να αναιρέσει την αρχική του πρόταση και να συγκατανεύσει με την επιθυμία της ολομέλειας να παραμείνει στη θέση τουλάχιστον μέχρι την λήξη της θητείας του διοικητικού συμβουλίου, σε μια προσπάθεια να γίνει ομαλή η διαδοχή . Πιέσεις δέχτηκε και από τον πρόεδρο και τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Παναγιάς, και από πολλούς άλλους παράγοντες τόσο της κοινότητα του όσο και της επαρχίας Πάφου

Ο κ Αναστασίου είχε ανακοινώσει την αποχώρηση του από την προεδρία του Ιδρύματος του οποίου ηγείται για 30 χρόνια, και συγκεκριμένα μετά το πέρας των εκδηλώσεων για τα εκατό χρόνια από την γέννηση του Εθνάρχη Μακαρίου Γ περί τα μέσα Ιουλίου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας του διοικητικού συμβουλίου του Ιστορικού Πολιτιστικού Κέντρου Εθνάρχη Μακαρίου του Γ Παναγιάς αποφασίστηκε επίσης , όπως οριστεί τετραμελής επιτροπή η οποία θα χειρίζεται τα περισσότερα θέματα του Πολιτιστικού Κέντρου.

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση του ο κ Αναστασίου ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος για την αγάπη και εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/