Παραμένει ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου

Παραμένει ο Νομικός Σύμβουλος του Δήμου

Στην χθεσινοβραδινή συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας του νομικού συμβούλου του Δήμου, Πολύκαρπου Φιλίππου με το Δήμο Πάφου.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος θα έχει το δικαίωμα, όπως αναφέρθηκε, σε πολύ σοβαρά θέματα και εξαιρετικές περιπτώσεις να ζητά νομική γνωμάτευση από κάποιον άλλον, φέροντας ως παράδειγμα την περίπτωση του ΧΥΤΑ.


Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ Νίκος Σιμμιλίδης ανέφερε πως σε λίγους μήνες θα διεξαχθούν δημοτικές εκλογές οπότε θα ήταν σωστό το θέμα του νομικού συμβούλου να το εξετάσει το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι ο κ. Φαίδωνος έχει αμφισβητήσει ανοικτά τον Πολύκαρπο Φιλίππου δηλώνοντας ότι δεν τον εμπιστεύεται και δεν έχει άλλη επιλογή ο κ. Φιλίππου από την παραίτηση.

Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Πάφου ανέφερε ότι θα τιμήσει το πενταετές συμβόλαιο με το Δήμο Πάφου και δεν πρόκειται – όπως είπε- “να κάνει τη χάρη στο Δήμαρχο Πάφου να φύγει για να προσλάβει ο Δήμαρχος άτομο της αρεσκείας του”.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Πάφου είχε καταγγείλει ότι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου επιχείρησε να εμπλακεί στη διαπραγμάτευση σε σχέση με το θέμα της κατακύρωσης των προσφορών για το έργο του Μαρκίδειου.