Παρουσίαση του βιβλίου “Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι”

Παρουσίαση του βιβλίου “Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου ‘Η Μαίρη και το λευκό μπιζέλι ‘ της Δήμητρας Σωκράτους,σε εικονογράφηση της εικαστικού Δρ. Στέλλας Καραγιώργη, στην κατάμεστη από μικρούς και μεγάλους αίθουσα εκδηλώσεων της Τράπεζας Κύπρου στην Πάφο.

Τη βιβλιοπαρουσίαση έκανε ο Τάσος Αριστοτέλους, συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας, ποιητής και εκδότης.


Το βιβλίο ‘Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι’ απευθύνεται, όπως αναφέρθηκε, σε μεγάλα παιδιά, συμπληρώνοντας ένα κενό στον χώρο της κυπριακής κι ελληνικής Παιδικής Λογοτεχνίας. Παρουσιάζει μέσα από συμβολισμούς, μεταφορές, θετικότητα και φαντασία την αναζήτηση της αλήθειας και το χτίσιμο της παιδικής κατανόησης γύρω από το θέμα του παιδικού καρκίνου και της αντιμετώπισής του.

Η βιβλιοπαρουσίαση τελούσε υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, Λήδας Κουρσουμπά.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε χαιρετισμούς από την κ. Κουρσουμπά, από εκπρόσωπο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, από τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής ΠΟΕΔ Πάφου και από Παιδοβουλευτές της Πάφου.

Περιλάμβανε επίσης τραγούδια και δρώμενα από παιδιά και νέους. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Τράπεζας Κύπρου, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου – Πρόγραμμα Πρωτοβουλίες Νέων, του Θεάτρου Τσέπης, της ANTAMOSIS και της RedHotPeppers.

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου αναμένεται να διατεθεί σε φιλανθρωπικούς, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στηρίζουν παιδιά κι ενήλικες με καρκινοπάθειες και συναφείς παθήσεις.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΧΡ)