Παρουσίαση του βιβλίου του Άντρου Παυλίδη «Ιστορία της Νήσου Κύπρου», στην Πάφο

Παρουσιάστηκε χθες το βιβλίο του γνωστού ιστορικού και συγγραφέα Άντρου Παυλίδη


«Ιστορία της Νήσου Κύπρου», του εκδοτικού Οίκου Ηλία Επιφανίου στην Πάφο από την Ένωση Αγωνιστών Πάφου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Παλιά Ηλεκτρική

Στο χαιρετισμό του εκ μέρους της Ένωσης Αγωνιστών Πάφου ο εκπαιδευτικός Ανδρέας Σωτηριάδης ανέφερε πως το βιβλίο, Ιστορία της Νήσου Κύπρου, αναφέρεται στην ιστορία της πολύπαθης μας πατρίδας, που λόγω της θέσης της, είναι μια ιστορία δεινών που έζησαν οι κάτοικοί της από τους πολλούς κατακτητές, που κατά καιρούς, πέρασαν από το νησί μας.

Ο συγγραφέας, Άντρος Παυλίδης, βαθύς γνώστης της Ιστορίας της Κύπρου, με το βιβλίο του δίνει ένα σύγγραμμα έγκυρο, σφαιρικό και επίτομο. Ένα έργο , αποτέλεσμα μιας πολύχρονης έρευνας, είπε ο κ Σωτηριάδης .

Το έργο αυτό βασίστηκε σε όλες τις αρχαίες και μεσαιωνικές γραπτές πηγές, στα πορίσματα της αρχαιολογικής έρευνας, καθώς και σε μελέτη ποικίλου υλικού που βρίσκεται σε ξένα Μουσεία και Βιβλιοθήκες. Επιπλέον, ο συγγραφέας ερεύνησε προσωπικά κάθε γωνιά της Κύπρου, πήρε μέρος σε ανασκαφές και εντόπισε ο ίδιος άγνωστους αρχαιολογικούς χώρους.

Η ιστορία του   Άντρου Παυλίδη, σημείωσε ο κ Σωτηριάδης γραμμένη σε γλώσσα απλή και κατανοητή, έρχεται να προσφέρει στον αναγνώστη μια πλήρη, πιστή, σφαιρική και διαχρονική εικόνα της Κύπρου και της δραματικής και συγκλονιστικής πορείας της ανά τους αιώνες.

Το Πρόγραμμα παρουσίασης του Βιβλίου περιλάμβανε επίσης χαιρετισμούς από τον εκδότη του βιβλίου Ηλία Επιφανίου, από τον Πανιερότατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο, από το αντιδήμαρχο Πάφου Μάκη Ρουσή, και από τον Αρχηγό της Αντίστασης, αγωνιστή Μίκη Τεμβριώτη.

Η παρουσίαση του βιβλίου από ίδιο το συγγραφέα τον Άντρο Παυλίδη, ο οποίοςόπως ανέφερε ο κ Σωτηριάδης είναι γνωστός τόσο για το συγγραφικό του έργο πολύ περισσότερο όμως για τα ντοκιμαντέρ του στην Κυπριακή τηλεόραση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/