Παρόλο τον ανταγωνισμό χρυσοπληρώνουμε το internet στα κινητά

Παρόλο τον ανταγωνισμό χρυσοπληρώνουμε το internet στα κινητά

Μπορεί οι ευρυζωνικές τιμές στην Ε.Ε το 2018 να έχουν μειωθεί συγκριτικά με το 2017, όμως σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ε.Ε οι τιμές στην Κύπρο παραμένουν ιδιαίτερα ακριβές.

Ειδικότερα, όσο αφορά τα συμβόλαια για την Κύπρο η ανταλλαγή δεδομένων μέχρι 10GB ήταν 91.21 ευρώ ανά πακέτο, που κατατάσσει τη χώρα μας στις πιο ακριβές μαζί με την Σλοβακία που ήταν 90.55 ευρώ. Για το πακέτο μέχρι 5 GB η Κύπρος ήταν επίσης η πιο ακριβή καθώς για το 2018 η τιμή ήταν στα 43.29 ευρώ ενώ για ανταλλαγή δεδομένων 2 GB 22 από τα 28 κράτη μέλη είχαν τιμές πακέτων από 7 μέχρι 30 ευρώ με την Κύπρο να είχε 30.40 ευρώ.


Με βάση την μελέτη της Κομισιόν τα κράτη μέλη της Ε.Ε χωρίζονται σε φθηνότερες χώρες, σχετικά φθηνές, σχετικά ακριβές και πιο ακριβές.

Οι φτηνότερες χώρες είναι: η Ιταλία, η Πολωνία, η Αυστρία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και η Φινλανδία.

Οι σχετικά φθηνές χώρες είναι: Σλοβενία, Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Ρουμανία, Σουηδία, Δανία, Βουλγαρία, Γερμανία και Ισπανία.

Οι σχετικά ακριβές χώρες είναι: Βέλγιο, Κάτω Χώρες, Ιρλανδία, Κροατία, Μάλτα, Πορτογαλία, Ουγγαρία, Ελλάδα και Σλοβακία.

Οι ακριβές χώρες είναι: η Τσεχική Δημοκρατία και η Κύπρος.

Πηγή: Φιλελεύθερος