Παρών ο Συνεργατισμός δηλώνει ο Κωνσταντίνος Λύρας

Παρών ο Συνεργατισμός δηλώνει ο Κωνσταντίνος Λύρας

Ο Συνεργατισμός δηλώνει παρών για την εξυπηρέτηση των μελών του


δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λύρας Έφορος Εποπτείας και Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών. Ο κ Λύρας ανέφερε πως η Κύπρος βρέθηκε ενώπιον ενός καταστροφικού μνημονίου προσθέτοντας πως αυτό το μνημόνιο μας οδηγεί σε μια νέα εποχή υπό την έννοια ότι το συνεργατικό κίνημα βρίσκεται ενώπιον μιας τεράστια πρόκλησης.

Η πρόκληση αυτή συνέχισε είναι να εφαρμόσουμε αυστηρά το περιεχόμενο του μνημονίου ώστε το συντομότερο δυνατό σε συνδυασμό με διάφορα μέτρα που θα ανακοινώσει τις επόμενες μέρες η κυβέρνηση, να επανακινηθεί η οικονομία, να αρχίσει το τραπεζικό σύστημα να παραχωρεί δάνεια και να εξέλθουμε από την κρίση .

Ο κ Λύρας πρόσθεσε πως μπορεί κανένας Κύπριος να μην θέλει το μνημόνιο αλλά η πραγματικότητα είπε είναι μπροστά μας. Πρόσθεσε ακόμη πως με την καταπολέμηση της αβεβαιότητας θα επανέλθει η ηρεμία στο τραπεζικό σύστημα, και θα επανεύρει ο κόσμος την εμπιστοσύνη του.

Ο κ Λύρας στην συνέχεια αναφέρθηκε στην απληστία κάποιων τραπεζικών και στην απληστία για το γρήγορο κέρδος. Ξεκαθάρισε ωστόσο πως ο Συνεργατισμός σήμερα , δεν έχει υποστεί ούτε ένα ευρώ πραγματική ζημιά. Όσα λεφτά είπε, κρατάμε στα χέρια μας, τα έχουμε επενδύσει στην Κύπρο.

Η υλοποίηση του μνημονίου είπε ο κ Λύρας έχει να κάνει με δύο πράγματα . Αυτά είπε είναι , η ετοιμασία ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης, και ένα στρατηγικό σχέδιο. Αυτό το σχέδιο αναδιάρθρωσης πρόσθεσε, θα βοηθήσει το συνεργατικό κίνημα ώστε να βελτιώσει την οργανωτική ποιότητα του και να προστατεύσει τους καταθέτες.  

Κάλεσε επίσης τους πολίτες να μην δίνει πίστη σε φήμες ότι θα κλείσουν κάποιες συνεργατικές. Κατέστησε επίσης σαφές πως δεν υπάρχει θέμα κλεισίματος καμίας συνεργατικής εταιρείας. Η προσπάθεια όλως μας κατέληξε με τις συγχωνεύσεις είναι να μειώσουμε τον αριθμό των συνεργατικών ιδρυμάτων σε όσες εταιρείες προκύψουν ώστε να είναι βιώσιμες.