ΠΑΣΥΞΕ: Sold-out τα ξενοδοχεία στην Πάφο!

ΠΑΣΥΞΕ: Sold-out τα ξενοδοχεία στην Πάφο!

Έντονο είναι το ενδιαφέρον για διακοπές στην Πάφο από τον εγχώριο τουρισμό, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θάνος Μιχαηλίδης. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως οι πληρότητες τον Ιούλιο εκτιμάται ότι θα κυμανθούν γύρω στο 93% – 95% και είναι σε ελαφρώς καλύτερα επίπεδα σε σύγκριση με πέρσι.

Πρόσθεσε πως υπάρχει διαθεσιμότητα ακόμη στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και το γεγονός ότι οι Κύπριοι επιλέγουν ολιγοήμερες διακοπές στην Πάφο, διευκολύνει την εξεύρεση δωματίου.


Ερωτηθείς ποια είναι η εκτίμηση του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου για τα επίπεδα πληρότητας τον Αύγουστο βάσει των κρατήσεων, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι η ζήτηση για τον επόμενο μήνα είναι στο μέγιστο, λέγοντας, ενδεικτικά, πως οι πληρότητες αναμένεται να φθάσουν στο 97%.

Μεγάλο ενδιαφέρον για να περάσουν τις διακοπές τους στην Πάφο, είπε ο κ. Μιχαηλίδης, έχουν επιδείξει οι Βρετανοί, οι Ρώσοι, οι Ισραηλίτες και ελάχιστοι Γερμανοί.

Υπάρχει, ωστόσο, κάποια αλλαγή τον μήνα Αύγουστο, κατά τον οποίο μεγαλύτερο ενδιαφέρον για διακοπές στην Πάφο επιδεικνύουν οι Κύπριοι και οι Νοτιοευρωπαίοι επισκέπτες.

Ειδικά φέτος, συνέχισε, που η Πάφος έχει αναβαθμιστεί πολύ σαν πόλη, αλλά και με τη διοργάνωση των διαφόρων εκδηλώσεων στην πόλη, στο πλαίσιο της ΠΠΕ Πάφος 2017, θα υπάρξουν αυξημένες αφίξεις από Κύπριους.

Ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως φέτος οι επισκέπτες μπορεί να συνδυάσουν και τις ομορφιές της Πάφου, αλλά και όλες τις εκδηλώσεις που γίνονται στην πόλη, οπότε αναμένεται αυξημένο ρεύμα ντόπιων επισκεπτών στην Πάφο.

Ο πρόεδρος του Τοπικού ΠΑΣΥΞΕ, επεσήμανε, επίσης, πως αν και υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών, εντούτοις, επειδή οι αφίξεις στην Κύπρο είναι αυξημένες σε σύγκριση με πέρσι, η συμβουλή του είναι όπως οι Κύπριοι κλείσουν έγκαιρα στα ξενοδοχειακά καταλύματα της Επαρχίας Πάφου τη διαμονή τους τη θερινή περίοδο.