Παυλίνα Πάτσαλου Μενελάου : Η κοινωνική αλληλεγγύη που εκδηλώνεται είναι τεράστια

Παυλίνα Πάτσαλου Μενελάου : Η κοινωνική αλληλεγγύη που εκδηλώνεται είναι τεράστια

Οι «εθελοντές» δείχνουν έμπρακτα την ανθρωπιά, την αγάπη και την αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο


Ο αγώνας των «εθελοντών» της Πάφου συνεχίζεται με στόχο την συγκέντρωση τροφίμων για τις άπορες οικογένειες στις κοινότητες και τις αγροτικές περιοχές της επαρχίας.

Η Παυλίνα Πάτσαλου – Μενελάου ανέφερε πως η κοινωνική αλληλεγγύη που εκδηλώνεται στην Πάφο για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών των άπορων οικογενειών είναι τεράστια. Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια πρόσθεσε οι «εθελοντές» επισκέφτηκαν το περασμένο Σάββατο 5 υπεραγορές για την πώληση κουπονιών προς ένα , δύο και πέντε ευρώ για την συγκέντρωση χρημάτων προς αγορά τροφίμων. Η κ Μενελάου χαρακτήρισε την κατάσταση τραγική ιδιαίτερα με τα νεαρά ζευγάρια. Επεσήμανε ωστόσο, πως η κοινωνία της Πάφου είναι πολύ ευαισθητοποιημένη τόσο από τους ντόπιους συμπολίτες μας όσο και από τους κοινοτικούς.

 

Ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κοινωνικής μέριμνας του Δήμου Πάφου Γιώργος Σοφοκλέους ανέφερε πως πέραν των 500 άπορων οικογενειών εντός των δημοτικών ορίων της Πάφου εξυπηρετούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου, ενώ άλλες διακόσιες οικογένειες λαμβάνουν ανάλογη βοήθεια από τους εθελοντές κάθε μήνα. Σύμφωνα με τον κ Σοφοκλέους η ομάδα « εθελοντών» αποτελείται από ευαισθητοποιημένους πολίτες που συγκεντρώνουν τρόφιμα και τα διανέμουν σε οικογένειες που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Ο κόσμος πρόσθεσε προσφέρει απλόχερα από το υστέρημα του, και ανταποκρίθηκε στην αγορά κουπονιών. Το κάλεσμα συνέχισε ο κ Σοφοκλέους είναι συνεχόμενο και είναι μια προσπάθεια που θα διαιωνίζεται σε βάθος χρόνου και θα εντατικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Οι εθελοντές πρόσθεσε με το που διαπίστωσαν ότι η « λίστα » των άπορων οικογενειών μεγαλώνει, εργάζονται εθελοντικά προς αυτή την κατεύθυνση