ΠΑ.ΣΥ.ΠΑ.Κ.Ι.Ε. Πάφου: Ολιγωρία αποφάσεων εις βάρος εκπαιδευτικών και μαθητών

Οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης στην Επαρχία της Πάφου θυματοποιούνται ακόμη μια φορά λόγω της κωλυσιεργίας, της αδιαφορίας, της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων αλλά και της αδράνειας των συμβαλλόμενων μερών για μετακίνηση ή όχι του Συντονιστικού Κρατικού της Πάφου, που στεγάζεται στο Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΠΑ.Κ.Ι.Ε., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Από το Σεπτέμβριο του 2015 έχει τεθεί το ζήτημα μετακίνησης του εν λόγω Κρατικού Ινστιτούτου Επιμόρφωσης αφού όπως υποστηρίζεται, η θέση του δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών λόγω και της κοντινής του απόστασης από το Κρατικό Ινστιτούτο Έμπας.


Βρισκόμαστε, προστίθεται στην ανακοίνωση, ήδη στα μέσα Απριλίου και καμιά απόφαση δεν έχει παρθεί με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει και έγκαιρη ενημέρωση σε μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων που στεγάζονται στην πόλη της Πάφου.

Οι επίσημες εξηγήσεις που έχουν δοθεί στην πρόεδρο του ΠΑ.ΣΥ.Π.Α.Κ.Ι.Ε. από τους αρμόδιους , συνεχίζει η ανακοίνωση είναι πως γίνονται προσπάθειες και ότι θα ληφθούν αποφάσεις σύντομα.

Μάλλον οι επτά και πλέον μήνες δεν ήταν αρκετοί και πρέπει, όπως πάντα, οι αποφάσεις να λαμβάνονται κατόπιν εορτής, σημειώνουν .
“Οι διακρίσεις που γίνονται εις βάρος των εκπαιδευτικών που εργάζονται στην Πάφο είναι πολλές και τις πλείστες φορές οι εξηγήσεις που δίνονται δεν είναι ικανοποιητικές. Δεν φτάνει να υπάρχει απλά θέληση για να επιλυθούν τα προβλήματα. Τα λόγια και οι υποσχέσεις πρέπει επιτέλους να μετουσιωθούν σε πράξεις “, καταλήγει η ανακοίνωση.