Περίεργες πτήσεις νορβηγικού αεροσκάφους με βάση την Πάφο

Περίεργες πτήσεις νορβηγικού αεροσκάφους με βάση την Πάφο

Ένα τελευταίας τεχνολογίας και ιδιαίτερα ευέλικτο νορβηγικό αεροσκάφος εδρεύει τις τελευταίες μέρες στο αεροδρόμιο Πάφου και πραγματοποιεί συνεχείς πτήσεις ανατολικά της Κύπρου μεταξύ των ακτών της Κύπρου και της Συρίας.

Πρόκειται για το ένα από τα δύο Dassault DA-20 Falcon της Πολεμικής Αεροπορίας της Νορβηγίας, γνωστό ως «Mystere 20ECM», το οποίο μάλιστα το τελευταίο 48ωρο πετούσε συνεχώς στην περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας την οποία έχουν δεσμεύσει οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για αεροναυτικές ασκήσεις με τη χρήση ρουκετών.


Το αεροσκάφος απογειώνεται από το αεροδρόμιο Πάφου και κατευθύνεται πάνω από το αεροδρόμιο Λάρνακας, στην περιοχή ανοικτά του Κάβο Γκρέκο, όπου ξεκινά περίπου δίωρη πτήση και επιστρέφει στο αεροδρόμιο Πάφου, ανεφοδιάζεται και μετά από λίγη ώρα απογειώνεται εκ νέου για την ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Φ», το αεροσκάφος έχει τις τελευταίες μέρες ως βάση του την Αεροπορική Βάση «Αντρέας Παπανδρέου», όπου να σημειωθεί ότι εδρεύουν και πολεμικά αεροσκάφη που πραγματοποιούν περιπολίες στην περιοχή συμμετέχοντας σε διεθνείς επιχειρήσεις.

Το τελευταίο 48ωρο το νορβηγικό αεροπλάνο ουσιαστικά πετά συνεχώς πάνω από τη ζώνη ασκήσεων του ρωσικού Ναυτικού.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Πέτρος Θεοχαρίδης