Περιήγηση στις Κέδαρες στο πλαίσιο του Πάφος 2017

Περιήγηση στις Κέδαρες στο πλαίσιο του Πάφος 2017

Περίπου 150 άτομα, περιηγήθηκαν στις Κέδαρες, στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινωνικής Συμμετοχής Διαδρομές και Ίχνη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017.

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε, η περιήγηση στις Κέδαρες, την οποία διοργάνωσε το πρόγραμμα Διαδρομές και Ίχνη, της Κοινωνικής Συμμετοχής, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017. Στην περιήγηση έλαβαν μέρος 150 άτομα μικροί και μεγάλοι, ξένοι και ντόπιοι οι οποίοι έμειναν με τις καλύτερες των εντυπώσεων. Ο κοινοτάρχης των Κεδάρων Αντωνάκης Περικλέους, ευχαρίστησε θερμά την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, που επέλεξε τις Κέδαρες, για την τέταρτη εξόρμησή της, για να γνωρίσει ο κόσμος τις ομορφιές του χωριού και τόνισε ότι μπορεί οι Κεδαρες να είναι μια πολύ μικρή κοινότητα, με μόλις 30 κατοίκους , όμως διαθέτουν πλούσιο φυσικό περιβάλλον και αποτελούν κέντρο επισκεπτών καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου, χειμώνα και καλοκαίρι.


Ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, υπεύθυνος της εκδήλωσης και μέλος της ομάδας του προγράμματος της Κοινωνικής Συμμετοχής του Πάφος 2017, ευχαρίστησε θερμά, με τη σειρά του, το κοινοτικό Συμβούλιο και των Σύνδεσμων Αποδήμων, για την εξαιρετική φιλοξενία καθώς και τους 150 περιηγητές, οι οποίοι αγκάλιασαν με ξεχωριστή θέρμη και την τέταρτη εξόρμηση του προγράμματος της Κοινωνικής Συμμετοχής Διαδρομές και Ίχνη, στις πανέμορφες Κέδαρες.

Πρώτος σταθμός ήταν το φημισμένο γεφύρι του Τζιελεφού, όπου οι επισκέπτες έμειναν κατενθουσιασμένοι τόσο με το γεφύρι όσο και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον της κοιλάδας του Διαρίζου. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο ανακαινισμένο πολιτιστικό κέντρο, είδαν μετά τα αρχαία σπήλαια και ακολούθως τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, με επικεφαλής τον Κοινοτάρχη Αντωνάκη Περικλέους με τον πρόεδρο των Αποδήμων Νεόφυτο Χριστοδουλίδη, μαζί με τις εθελόντριες του χωριού Μάρω Φιλιππίδου, Αθηνά Χαμπουλλά, Αντιγόνη Χριστοδουλίδη, Χριστίνα Πατσαλίδη μαζί και την Λία Κωνσταντίνου, οδήγησαν την ομάδα του Πάφος 2017, για μια γνωριμία, πρώτα στην παλιά εκκλησία του Τιμίου Προδρόμου και ακολούθως στο φημισμένο καφενείο γυναικών, που είναι το μοναδικό σε ολόκληρη την Κύπρο.

Εντυπωσιασμένοι έμειναν οι εκδρομείς και από το εργαστήρι γυαλιού του Yiorgou Papadopoulou, αφού είδαν από πρώτο χέρι τα μυστικά της εξαιρετικής δουλειάς του και θαύμασαν τα εντυπωσιακά του έργα και είδαν την αναπαλαιωμένη παλιά του κατοικία με αρχαία ιστορικά εκθέματα, μιας παλιάς και αλησμόνητης εποχής. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, να ενημερωθούν και για εκκλησία Αγίου Αντωνίου και να περπατήσουν και μια εξαιρετική διαδρομή στη φύση, όπου είδαν από κοντά την περίφημη πέτρα “Τρυπημένη”, που οι κάτοικοι παλιά πίστευαν ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες και βοηθούσε στη γονιμότητα.

Πηγή: Sigmalive