Πιστοποίηση του αεροδρομίου Πάφου για το Συστήμα Διαχείρισης Ενέργειας

Πιστοποίηση του αεροδρομίου Πάφου για το Συστήμα Διαχείρισης Ενέργειας

Τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου πιστοποιήθηκαν για το Συστήμα Διαχείρισης Ενέργειας από την εταιρεία TÜV AUSTRIA HELLAS, ενώ ολοκληρώθηκε και η πρώτη Επαλήθευση των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα και στα δύο αεροδρόμια.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «η εταιρεία TÜV AUSTRIA HELLAS μέσω της θυγατρικής εταιρείας της TÜV AUSTRIA CYPRUS, ολοκλήρωσε πρόσφατα με επιτυχία την πιστοποίηση του Συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας (ΣΔΕ) της εταιρίας HERMES AIRPORTS LTD, η οποία είναι υπεύθυνη για την διαχείριση και την λειτουργία των διεθνών αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου της Κύπρου, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του EN ISO 50001».


Προστίθεται ότι το συγκεκριμένο, διεθνές πρότυπο «προδιαγράφει τις γενικές απαιτήσεις για τη δημιουργία Συστήματος για τη διαχείριση της ενέργειας σε μια επιχείρηση και εστιάζει στον εντοπισμό των ευκαιριών ενεργειακής βελτίωσης».

Επιπλέον, αναφέρει το δελτίο Τύπου «η TÜV AUSTRIA CYPRUS πραγματοποίησε και την πρώτη Επαλήθευση των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα στα δύο αεροδρόμια, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του σχήματος επαλήθευσης αεροδρομίων Airport Carbon Accreditation Scheme (ACAS) του Airports Council International Europe (ACI-EUROPE). Το σχήμα αυτό, στοχεύει στην αποτελεσματική διαχείριση και μείωση των εκπομπών διοξειδίου από τις δραστηριότητες των αεροδρομίων».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TÜV AUSTRIA HELLAS κ. Καλλιάς ανέφερε ότι «πρόκειται για μια συνεργασία ιδιαίτερης αξίας για την TÜV AUSTRIA CYPRUS καθώς αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τη δυναμική της. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι η HERMES AIRPORTS LTD, τόσο με το Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας, όσο και με τη μεθοδολογία παρακολούθησης και μείωσης εκπομπών που εφαρμόζει, με τη δική μας σφραγίδα πιστοποίησης, συμβάλλει ουσιαστικά στην παγκόσμια προσπάθεια για την ορθολογική χρήση της ενέργειας και τη μείωση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής».

Εξάλλου η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports Ltd Ελένη Καλογήρου «εξέφρασε την ικανοποίηση της για την απόκτηση της πιστοποίησης ISO 50001:2011 στον τομέα της ενεργειακής διαχείρισης, από την εταιρεία. Η πιστοποίηση αυτή τοποθετεί πλέον τα δύο διεθνή αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, στην ανώτερη κατηγορία των αεροδρομίων διεθνώς, που κατάφεραν να εξασφαλίσουν αυτή τη σημαντική πιστοποίηση” είπε και σημείωσε πως “το γεγονός αυτό, μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι».

Στο δελτίο Τύπου σημειώνεται ότι «η TÜV AUSTRIA HELLAS, ως διαπιστευμένος Φορέας Πιστοποίησης στην Ελλάδα από το Ε.ΣΥ.Δ. για το ISO 50001 και σε συνδυασμό με το έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό της, αναλαμβάνει πλήρως την Πιστοποίηση Συστημάτων Διαχείρισης Ενέργειας, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην καθοδήγηση επιχειρήσεων και οργανισμών στην ορθολογική αξιοποίηση φυσικών πόρων, τη λήψη αναγκαίων μέτρων για εξοικονόμηση ενέργειας και τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος».

Πηγή: iKypros