Πλήθος κόσμο στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Ακάμα

Πλήθος κόσμο στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Ακάμα

Αρκετές εκατοντάδες κόσμου συμμετείχαν στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε στη Λευκωσία την Κυριακή η Κίνηση «Save Akamas / Save Cyprus», με σκοπό την προστασία της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Η πορεία ξεκίνησε από το Σπίτι της Ευρώπης, όπου μαζεύτηκαν περίπου 400 άτομα και κατέληξε στην Πλατεία του Παλαίου Δημαρχείου όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία, με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως ο Ρος Ντέιλι, οι Monsieur Doumani, ο JUΛIO, οι Averta Liberta, οι Windcraft Band και οι Almyras Beats. Στη συναυλία βρέθηκαν περίπου 600 άτομα.


Αφορμή στάθηκαν οι πρόσφατες υποθέσεις υποβάθμισης και αλλοίωσης βιοτόπων σε περιοχές Natura 2000 (στις παραλίες Ασπρόκρεμος και Λάρα στην Χερσόνησο Ακάμα, στην παραλία Λίμνη στον Κόλπο Χρυσοχούς, στην περιοχή Θαλασσινές Σπηλιές της Πέγειας, στις παραλίες Άμμος του Καμπούρη, Κόννος και Νησιά στο Κάβο Γκρέκο).

Η όλη εκδήλωση είχε παλμό και συγκίνηση. Οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό και πλακάτ με μηνύματα υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος και των δασών, των πάρκων, των βουνών και των ακτών της Κύπρου. «Όχι στα μεγαλοσυμφέροντα, ναι στην προστασία του Ακάμα», «Ακάμας SOS», «Σώστε τα δάση», «Σώστε τις φώκιες», «Θέλουμε τα φυσικά τοπία, όχι στην απληστία» ήταν μερικά από τα συνθήματα που αναγράφονταν στα πανό. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν τύμπανα και αυτοσχέδια κρουστά και φώναξαν συνθήματα όπως «Δεν θα περάσει, σώστε τα δάση», «SOS – Θαλασσινές Σπηλιές» και «Κάτω τα χέρια από τον Ακάμα».

Πηγή: Φιλελεύθερος, Tonia Stavrinou