Πλαστογραφία επίσημου εγγράφου καταγγέλλει ο Δήμος Πάφου

Πλαστογραφία επίσημου εγγράφου καταγγέλλει ο Δήμος Πάφου

Σε καταγγελία εναντίον συγκεκριμένου ενοικιαστή τουρκοκυπριακού εμπορικού υποστατικού στο κέντρο της Πάφου για πλαστογραφία και παράνομη παρέμβαση σε επίσημο έγγραφο προχώρησε ο Εσωτερικός Ελεγκτής του Δήμου Πάφου, ο οποίος μετέβη χθες στην Αστυνομία.

Όπως ενημέρωσε σήμερα τους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, η υπόθεση αποκαλύφθηκε με την κατάθεση στο δικαστήριο από τον εν λόγω ενοικιαστή συγκεκριμένου εγγράφου που υπεγράφη μεταξύ του ιδίου και της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/ Κ Περιουσιών, προκειμένου να εξασφαλίσει συγκεκριμένο διάταγμα μονομερούς αιτήσεως για επεμβάσεις που ήθελε να προωθήσει στο χώρο ενοικιάσεως, παρά τις περί αντιθέτου προτροπές του Δήμου.


Σύμφωνα με τη καταγγελία του Δήμου Πάφου στην Αστυνομία, το διάταγμα αυτό διαπιστώθηκε ότι στηρίχθηκε σε πλαστογραφία και επέμβαση σε δημόσιο έγγραφο.

Αν αυτό, είπε ο Δήμαρχος Πάφου, “αποδειχθεί από την έρευνα που θα διεξαχθεί πρόκειται για αξιόποινη πράξη”.

Εμείς συνέχισε, ”οφείλαμε από τη στιγμή που διαπιστώσαμε εκ πρώτης όψεως ότι ένας πολίτης παρενέβη σε δημόσιο έγγραφο πλαστογραφώντας το, βασίζοντας σε αυτό την έκδοση διατάγματος που ζητούσε, να το καταγγείλουμε”.

Πηγή: ΚΥΠΕ