Ποινή φυλάκισης 10 ετών σε 47χρονο στην Πάφο για παράνομη εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών

Ποινή φυλάκισης 10 ετών σε 47χρονο στην Πάφο για παράνομη εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών

Ποινή φυλάκισης δέκα ετών επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στην Πάφο σε ένα πρόσωπο από την Νιγηρία ηλικίας 47 ετών , αφού το βρήκε ένοχο σε σχέση με υπόθεση που αφορούσε παράνομη εισαγωγή και κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα η Αστυνομία σταμάτησε την εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, στην Κύπρο την 9η Φεβρουαρίου του 2015, με τη σύλληψη του 47χρονου που έφτασε στο αεροδρόμιο Πάφου, από το εξωτερικό.


Ο 47χρονος είχε φτάσει στις 18:00 της 9ης Φεβρουαρίου στο αεροδρόμιο Πάφου, από χώρα της Ευρώπης, και συγκεκριμένα από τις Βρυξέλλες , για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι μεταφέρει ναρκωτικά.

Μέλη του Επαρχιακού Κλιμακίου Πάφου της ΥΚΑΝ , τον εντόπισαν και τον υπέβαλαν σε έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου όμως δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε.

Ακολούθως ο 47χρονος οδηγήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου υποβλήθηκε σε ακτινολογικό έλεγχο.

Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε η ύπαρξη ξένων αντικειμένων στο σώμα του.

Λίγο αργότερα, ενώ βρισκόταν στο Νοσοκομείο, ο 47χρονος απέβαλε από το σώμα του 18 νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιέχουν ποσότητα άσπρης σκόνης, κοκαΐνης.

Εναντίον του 47χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Για κάποιο μάλιστα χρονικό διάστημα παρέμεινε στο Νοσοκομείο , με σκοπό να τύχει ιατρικής παρακολούθησης, αλλά και για να αποβάλει από το σώμα του, άλλες συσκευασίες ναρκωτικών.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)