Ποιος θα τα βάλει με το Φαίδωνα;

Ποιος θα τα βάλει με το Φαίδωνα;

Ο διάλογος καλά κρατεί στον Δήμο Πάφο και την αναζήτηση, από μέρους των αντιπολιτευομένων δυνάμεων, κοινού υποψηφίου ικανού να διεμβολίσει τον νυν δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος.

Στο τραπέζι των διεργασιών υπάρχουν τρία ονόματα γνωστότατων στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος που παίζουν για το χρίσμα του υποψηφίου δημάρχου: Του τέως βουλευτή Αντώνη Αντωνίου, του δημοτικού συμβούλου Χρύσανθου Σαββίδη και του πρώην υπουργού, νυν προέδρου του Πάφος 2017 και αντιπροέδρου του κόμματος Χρίστου Πατσαλίδη.


ΑΚΕΛ και ΕΔΕΚ έχουν ανάψει το πράσινο φως για τη συνεργασία τονίζοντας στους ΔΗΚΟϊκούς συνομιλητές τους ότι προέχει η επιλογή υποψηφίου που να μην έχει εσωκομματικές αντιδράσεις και ο οποίος να είναι σε θέση να συλλέξει ψήφους κι από άλλους χώρους.

Παρά το βάρος που φαίνεται ότι δόθηκε αρχικά στον τέως βουλευτή, η προοπτική υποψηφιότητας Αντώνη Αντωνίου αντιμετωπίζεται με προβληματισμό από μέρους των άλλων κομμάτων μην τυχόν και βρει απέναντί του όλους τους εσωκομματικούς του αντιπάλους με τους οποίους είχε «συγκρουστεί» προεκλογικά.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων έχει αφεθεί στους τοπικούς παράγοντες των κομμάτων και αυτοί εξουσιοδοτήθηκαν να παρουσιάσουν ενώπιον των κεντρικών ηγεσιών τις αποφάσεις στις οποίες θα καταλήξουν προς τελική επικύρωση. Τριμελής επιτροπή έχει καταγράψει το ενδιαφέρον και των τριών ΔΗΚΟϊκών στελεχών για τη δημαρχία.

Στη βάση της συνεννόησης που έγινε μεταξύ των παραγόντων των τριών κομμάτων στην Πόλη Χρυσοχούς θα στηριχθεί υποψήφιος από τον χώρο του ΑΚΕΛ. Το ίδιο και στον Δήμο της Πέγειας. Στον Δήμο Γεροσκήπου ο υποψήφιος που θα στηριχθεί θα προέρχεται από τον χώρο της ΕΔΕΚ.

Πηγή: Φιλελεύθερος