“Πονοκέφαλος” τα σκιάδια στις νέες πλατείες

“Πονοκέφαλος” τα σκιάδια στις νέες πλατείες

Με τα έργα ανάπλασης του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της Πάφου να είναι πλέον στο τελικό τους στάδιο, ήρθε και η ώρα της εμπορικής εκμετάλλευσης των νέων χώρων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου ενέκρινε ομόφωνα στη χθεσινοβραδινή του σύνοδο τις συνθήκες υπό τις οποίες θα δίνονται άδειες σε επιχειρήσεις για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων σε επιχειρήσεις στην αναπλασθείσα κεντρική πλατεία Κέννεντυ.


Κατά την σύνοδο της ολομέλειας, ο μελετητής του έργου, Χρύσανθος Χρυσάνθου, παρουσίασε ένα σχέδιο με τα σκιάδια που θα τεθούν στην Κέννεντυ για σκοπούς εμπορικής αξιοποίησης.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ, Βάσος Δημητρίου, εισήγηση που συζητήθηκε ήταν να μην είναι ενωμένα τα σκιάδια, να έχουν απόσταση μεταξύ τους, και να είναι σε απόσταση 3,5 μέτρων από το κατάστημα ώστε να μην χαθεί όλος ο πλατειακός χώρος. Θα δοθούν επίσης δυνατότητες, είπε, σε σημεία που είναι στενός ο χώρος να αγγίζει στο κατάστημα, ώστε να μην χάνεται και πάλι ο πλατειακός χώρος, προκειμένου να υπάρχει μια απόσταση 3,5 μέτρων από τον δρόμο σε όλες τις περιπτώσεις.

«Για όλα αυτά», είπε ο κ. Δημητρίου, « δεν λήφθηκαν οριστικές αποφάσεις, αλλά είπαμε ότι θα συζητηθεί το θέμα και θα επανέλθουμε μετά τις γιορτές».

Για τα υπόλοιπα σημεία του εμπορικού και ιστορικού κέντρου, κατέληξε ο Βάσος Δημητρίου, δεν λήφθηκαν αποφάσεις, δεδομένου ότι δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη οι χρήσεις.