Πρέσβειρας της Σλοβακίας στην Κύπρο με το ΕΒΕ Πάφου

Πρέσβειρας της Σλοβακίας στην Κύπρο με το ΕΒΕ Πάφου

Ανταλλαγή απόψεων για ανάπτυξη και διεύρυνση των επιχειρηματικών συνεργασιών


ως και για προσέλκυση επενδύσεων στην Πάφο καθώς και για την προοπτική αεροπορικής σύνδεσης της Σλοβακίας με το Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου, έγινε στο πλαίσιο συνάντησης της Πρέσβειρας της Σλοβακίας στην Κύπρο, κ. Ροξάνα Τόμοβα με αντιπροσωπεία του Ε.Β.Ε Πάφου, κατά την εθιμοτυπική της επίσκεψη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου σύμφωνα με δελτίο τύπου.  

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Λεπτός, παρουσίασε το φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου και των Μελών του, τα διάφορα έργα υποδομής και ανάπτυξης που προωθούνται στην Επαρχία Πάφου, τα δεδομένα και προοπτικές της Επαρχίας ως και της προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην σημερινή οικονομική κατάσταση της Κύπρου, όπως διαμορφώνεται μετά την χρηματοπιστωτική κρίση, στις προοπτικές ανάπτυξης των Υδρογονανθράκων και στις προσπάθειες συμπερίληψης της Επαρχίας Πάφου στον γενικότερο σχεδιασμό των Ενεργειακών υποδομών.

Η Πρέσβειρα της Σλοβακίας αναφέρθηκε στις καλές εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, στην σπουδαιότητα της εύρεσης υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, τόσο για τον λαό και το μέλλον της Κύπρου όσο και για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης, καταλήγει η ανακοίνωση .