Πραγματοποιείται σήμερα ο 21ος Μαραθώνιος Πάφου με συμμετοχές από 50 χώρες

Πραγματοποιείται σήμερα ο 21ος Μαραθώνιος Πάφου με συμμετοχές από 50 χώρες

Η μεγάλη ώρα για το σημαντικότερο και μαζικότερο αθλητικό γεγονός της Πάφου, έχει φτάσει. Ο 21ος Logicom Cyprus Marathon πραγματοποιείται σήμερα στην Πάφο, καταγράφοντας νέο ρεκόρ συμμετοχών.

Όπως έχει ανακοινώσει ήδη ο διευθυντής του αγώνα, Σταύρος Κακουρίδης, στη φετινή διοργάνωση θα λάβουν μέρος πέραν των 3500 αθλητών, εκ των οποίων οι 1700 είναι ξένοι δρομείς. Συνολικά οι μετέχοντες προέρχονται από 50 χώρες, ενδεικτικό, επεσήμανε, της σημασίας που απολαμβάνει ο ιστορικότερος μαραθώνιος της Κύπρου διεθνώς.


Ο Εύρος Λοιζίδης πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Πάφου τόνισε την σημαντικότητα της διοργάνωσης και επεσήμανε ότι ο Δήμος Πάφου στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και προώθηση του αθλητικού τουρισμού.

Συνολικά τέσσερις αποστάσεις περιλαμβάνει ο σημερινός αγώνας. Πρόκειται για την κλασική διαδρομή του μαραθωνίου με τα 42,195 μέτρα, τον ημιμαραθώνιο, τον αγώνα δρόμου 10 χλμ και τον οικογενειακό δρόμο των 5 χλμ. Η διαδρομή για τους μαραθωνοδρόμους θα ξεκινήσει από την Πέτρα του Ρωμιού και θα τερματίσει στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. Οι άλλοι τρεις αγώνες θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσαν οι οργανωτές, οι διάφορες διαδρομές που έχουν εκκίνηση και τερματισμό την πλατεία του Κάστρου της Πάφου θα ξεκινήσουν στις 8:30πμ και θα κατευθυνθούν προς τη λεωφόρο Ποσειδώνος. Αφού καλύψουν όλο το μήκος της λεωφόρου Ποσειδώνος θα κατευθυνθούν προς την παραλία Γεροσκήπου (Riccos Beach) και ακολούθως θα πορευθούν προς την λεωφόρο Ερατούς για να καλύψουν την απόσταση μεταξύ του κυκλοφοριακού κόμβου της Κολώνης και του κυκλοφορικού κόμβου της συμβολής των λεωφόρων Δανάης και Ευρώπης.

Η διαδρομή θα είναι κλειστή για την τροχαία μεταξύ των ωρών 8:00 π.μ. μέχρι τις 1:00 μ.μ. Ο δρόμος θα δίνεται στην κυκλοφορία σταδιακά, ανάλογα με την πορεία των αθλητών. Λόγω του μαραθωνίου οι διαδρομές των λεωφορείων της ΟΣΥΠΑ θα διακοπούν στις 8:00 το πρωινό και θα επαναρχίσουν από την 1:00 μετά το μεσημέρι.

Παρακαλούνται οι οδηγοί όπως αποφεύγουν τις πιο πάνω διαδρομές κατά τον χρόνο διεξαγωγής των αγώνων και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας καθώς και με τις υποδείξεις των Αστυνομικών και των Τροχονόμων που θα είναι στο μέρος για αποφυγή ταλαιπωρίας.

Πηγή: Pafosnet