Προβολή του ντοκιμαντέρ “Πολυαγαπημένες Μέρες” (VIDEO)

Προβολή του ντοκιμαντέρ “Πολυαγαπημένες Μέρες” (VIDEO)

Ειδική προβολή στο περιθώριο της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το ΠΑΦΟΣ 2017

Με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίδη (ΔΗΚΟ, S&D) διοργανώνεται ειδική προβολή του βραβευμένου κυπριακού ντοκιμαντέρ “Πολυαγαπημένες Μέρες” για την αντιπροσωπεία της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που θα βρίσκεται στην Κύπρο αρχές της εβδομάδας με την ευκαιρία του ΠΑΦΟΣ 2017.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πολυαγαπημένες Μέρες στον επίγειο παράδεισο της Κύπρου

Η Αντιπροσωπεία αποτελείται από τους ακόλουθους ξένους ευρωβουλευτές: Petra KAMMEREVERT (Γερμανία, S&D), Silvia COSTA (Ιταλία, S&D), Andrzej ZDROJEWSKI (Πολωνία, EPP), Julie WARD (Ηνωμένο Βασίλειο, S&D), Momchil NEKOV (Βουλγαρία, S&D), Angel DZHAMBAZKI (Πολωνία, ECR) και Helga TRÜPEL (Γερμανία, Greens/EFA). Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, Κωνσταντίνος Πατσαλίδης (σκηνοθεσία) και Γιώργος Αβραάμ (σενάριο-παραγωγή) θα παραστούν και θα συμμετέχουν στη συζήτηση που θα ακολουθήσει μετά την προβολή.

Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας (“Πολυαγαπημένη”) του Hollywood στην Κύπρο που γυρίστηκε στο κατεχόμενο χωριό Κάρμι της Κερύνειας μερικά χρόνια πριν το 1974. Το ντοκιμαντέρ μεταφέρει τις ονειρεμένες εικόνες από τον μικρό παράδεισο της εποχής στο Κάρμι, σε μια πολλά υποσχόμενη πορεία του νησιού ως κινηματογραφικός προορισμός. Ξαφνικά όμως όλα τερματίζονται εξαιτίας της τουρκικής εισβολής του 1974. Σαράντα χρόνια μετά, το ντοκιμαντέρ επιχειρεί να επισκεφτεί τις πολυαγαπημένες εκείνες μέρες μέσα από τα βαθύτερα συναισθήματα των ανθρώπων που βίωσαν τον μικρό παράδεισο προ του 1974 αλλά και τις φοβερές αλλαγές που επέφερε στην ψυχοσύνθεσή τους η εισβολή και κατοχή.

Οι «Πολυαγαπημένες Μέρες» προτάθηκε από το Dcist στην Ουάσιγκτον ως μία από τις 11 ταινίες που πρέπει να δει το κοινό στα πλαίσια του 19ου Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο 2016 στο Αmerican Film Institute, ενώ τελευταία μεγάλη διάκριση η συμπερίληψη του στο 20ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κινηματογράφου που γίνεται στο Σικάγο.

Η εκδήλωση στην Πάφο αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης προβολής του ντοκιμαντέρ στις Βρυξέλλες, που είχε διοργανωθεί από τον ευρωβουλευτή Κ. Μαυρίδη τον περασμένο Νοέμβρη.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Sigmalive