Προσφορά Παιδικών Ειδών από ΚΕΔΙΦΑΠ

Προσφορά Παιδικών Ειδών από ΚΕΔΙΦΑΠ

Τα Ενωμένα Φαρμακεία Κύπρου ΚΕ.ΔΙ.ΦΑ.Π., ύστερα από την έκκληση του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβουλίου Εθελοντισμού Πάφου, ανταποκρίθηκαν άμεσα και πρόσφεραν παιδικά είδη (γάλα, πανάκια, παιδικές τροφές κ.ά. ) αξίας €1000,-

Τα προϊόντα αυτά θα αξιοποιηθούν από τις οικογένειες που καθημερινά απευθύνονται στο Ε.Σ.Σ.Ε.Π. και ζητούν παιδικά είδη, αλλά και από τους άλλους φορείς που λειτουργούν κοινωνικά παντοπωλεία και συνεργάζονται μαζί μας.


Απευθύνουμε δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Ενωμένων Φαρμακείων Κύπρου (ΚΕ.ΔΙ.ΦΑ.Π.) για την ευαισθησία τους και ευχόμαστε όπως τους μιμηθούν και άλλοι φορείς.

Η συμβολή του Εθελοντισμού στις μέρες της οικονομικής κρίσης που διανύει η πατρίδα μας είναι η αναδυόμενη δύναμη της κοινωνίας των πολιτών.

Καθημερινά, γινόμαστε μάρτυρες του ανθρώπινου πόνου, της δυστυχίας και της εξαθλίωσης που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας. Είναι απερίγραπτες οι καθημερινές εικόνες που βλέπουμε στα Γραφεία μας.

Εκεί που το κράτος στον τομέα της ευημερίας και πρόνοιας δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες αυτών των ανθρώπων, ο Εθελοντής και οι Εθελοντικές Οργανώσεις καλούνται να παίξουν το ρόλο τους.

Χαιρόμαστε που τα Ενωμένα Φαρμακεία Κύπρου πήραν τα μηνύματα των καιρών, ευαισθητοποιήθηκαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο το έργο που επιτελούμε ως Εθελοντές.

Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε. Ο Εθελοντισμός έχει λόγο και ρόλο να διαδραματίσει στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Μέλημά μας πρέπει να είναι η συνεχής μετάδοση του πνεύματος του Εθελοντισμού και η δημιουργία της κουλτούρας του Εθελοντή.

Ο Εθελοντισμός αλλά και όσοι τον εκπροσωπούν πρέπει να συνεχίσουν να είναι πρότυπα για τα παιδιά μας και οι αξίες και τα ιδανικά της εθελοντικής προσφοράς το μέσον της ηθικής μας βελτίωσης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε στους κ. Χαράλαμπο Ηρακλέους και κ. Εύη Κιννή για τη συνεργασία και την επίσκεψη τους κατά την ημέρα της παράδοσης των προϊόντων στο Γραφείο μας, ώστε να έχουν και προσωπική αντίληψη για το ρόλο του Ε.Σ.Σ.Ε. Πάφου ως Συντονιστικού Σώματος των Εθελοντικών Οργανώσεων που αναπτύσσουν Εθελοντικά Προγράμματα στην επαρχία.

Ευχόμαστε στα Ενωμένα Φαρμακεία Κύπρου η εταιρεία τους να βελτιώνεται και να εξελίσσεται συνεχώς, κάθε καλό σε όλους, Διοικητικό Συμβούλιο και Προσωπικό και πάντα να διακρίνονται από την αγάπη, την αλληλεγγύη και την προσφορά προς το συνάνθρωπο.

Ανθή Λεωνίδου
Δ. Λειτουργός Ε.Σ.Σ.Ε. Πάφου