Προτεραιότητα στην εργοδότηση Κυπρίων ανέργων δίδει ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου

Προτεραιότητα στην εργοδότηση Κυπρίων ανέργων δίδει ο ΠΑΣΥΞΕ Πάφου

Στην προτεραιότητα που έχουν οι Κύπριοι άνεργοι για εργοδότηση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία αναφέρθηκε


ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής Πάφου του ΠΑΣΥΞΕ κ. Θέμης Φιλιππίδης μιλώντας κατά την διάρκεια σεμιναρίου του Κολλεγίου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ στην Πάφο, σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Ο κ. Φιλιππίδης διαβεβαίωσε ότι μετά τα γεγονότα του Μαρτίου 2013 ο ΠΑΣΥΞΕ έχει ως πρωταρχικό στόχο την πρόσληψη Κυπρίων στην ξενοδοχειακή βομηχανία.

«Έχουμε υποχρέωση», είπε, «να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας που είναι άνεργοι αλλά ταυτόχρονα αποδίδουμε και μεγάλη σημασία στον τομέα ανθρώπινου δυναμικού».

Χωρίς αμφιβολία πρόσθεσε, ο Κύπριος εργαζόμενος με την σωστή κατάρτιση και εκπαίδευση, με το φιλότιμο που τον διακρίνει αλλά και την φιλοξενία που διαθέτει προσφέρει πολύ περισσότερα από ότι οποιοσδήποτε κοινοτικός ή αλλοδαπός.

Αναφορικά με τα κίνητρα που υπάρχουν για να επιδιώξει κάποιος την εργοδότησή του στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και τα πλεονεκτήματα που προσφέρονται ο κ. Φιλιππίδης τόνισε ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία είναι ίσως η μοναδική που μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας για Κυπρίους, αποτελεί σήμερα τον πιο ουσιαστικό τομέα της οικονομίας με συνεισφορά στο ΑΕΠ πέρα του 17% και με σημαντικές προοπτικές μεγαλύτερης ανάπτυξης, ο περιβάλλον χώρος εργασίας είναι καλύτερος και οι μισθολογικές απολαβές είναι πολύ καλύτερες από άλλους τομείς ενώ υπάρχουν και παρεμφερή ωφελήματα για τους εργαζόμενους.

Επίσης συνέχισε ο κ Φιλιππίδης , λόγω της φύσης της ξενοδοχειακής βιομηχανίας υπάρχουν πολλοί τομείς απασχόλησης,   από τεχνικά, επισιτιστικά, γραμματειακά, οροφοκομικά επαγγέλματα , προώθηση πωλήσεων κλπ , τομείς δηλαδή, στους οποίους μπορεί να απασχοληθεί κάποιος, όπως είπε.

Τέλος ο κ. Φιλιππίδης ανέφερε, ότι στη ξενοδοχειακή βιομηχανία, μπορεί εύκολα κάποιος να ενταχθεί ακόμα και με ταχύρρυθμη εκπαίδευση, φτάνει να υπάρχει το ενδιαφέρον και το μεράκι.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/