Προχωρά η Μαρίνα στα Πότιμα

Προχωρά η Μαρίνα στα Πότιμα

Αναμένεται σύντομα να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Διαχειριστικής Επιτροπής Μαρίνων με την κοινοπραξία, η οποία είναι ανάδοχος του έργου της μαρίνας Πάφου, σύμφωνα με δηλώσεις στη «Σ» Ανώτερου Λειτουργού στο Υπουργείο Εμπορείου.
Το μεγαλεπήβολο έργο που θα δώσει νέα πνοή στο τουριστικό προϊόν της Πάφου και γενικότερα της Κύπρου, προχωράει κανονικά και εντός χρονοδιαγραμμάτων, όπως δήλωσε η Λειτουργός του Υπουργείου.

Ωστόσο, θα πρέπει εντός του επόμενου διαστήματος ο ανάδοχος του έργου να αποδείξει ότι ανταποκρίνεται στους όρους της προσφοράς, με την προσκόμιση των απαραίτητων έγγραφων και εγγυήσεων για τη φερεγγυότητά του και την ικανότητά του να διεξάγει το εν λόγω έργο.


Υπενθυμίζουμε ότι άνοιξε ο δρόμος για την υλοποίηση της μαρίνας Πάφου, με την κατακύρωση της προσφοράς στις 10 Μαΐου στην κοινοπραξία «Poseidon Grand Marina of Paphos». Η μαρίνα Πάφου, η οποία θα κατασκευαστεί στην περιοχή «Πότιμα» της Κισσόνεργας, επί του παραλιακού δρόμου Κόλπου των Κοραλλίων, θα είναι δυναμικότητας 1.000 σκαφών περίπου και θα περιλαμβάνει πέραν των 42.000 τ.μ. οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η οικιστική ανάπτυξη του έργου θα βρίσκεται εξ ολοκλήρου στη θάλασσα, ενώ μεταξύ άλλων θα υπάρχουν και 12 πλωτά εστιατόρια, στα οποία η πρόσβαση θα γίνεται διά μέσου γέφυρας ή με βάρκα. Το συνολικό κόστος για την κατασκευή του έργου αναμένεται να ανέλθει στα €400 εκ.