Προχωρά η μεταστέγαση των γραφείων της Επαρχιακής Διοίκησης λέει ο Έπαρχος Πάφου

Προχωρά η μεταστέγαση των γραφείων της Επαρχιακής Διοίκησης λέει ο Έπαρχος Πάφου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία της μεταστέγασης των γραφείων της Επαρχιακής Διοίκησης,


σύμφωνα με τον Έπαρχο Πάφου Γιαννάκη Μαλλουρίδη.

Ο κ. Μαλλουρίδης, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η όλη διαδικασία βρίσκεται στο τελικό στάδιο, παρόλο που παρατηρήθηκε κάποια επιπλοκή – όπως είπε – γιατί «το κτίριο που αρχικά υπολογίζετο για τη μεταστέγαση και ενοικίασή του, το κτίριο δηλαδή του πρώην Ελληνικού Συνεργατικού Ταμιευτηρίου, απέναντι από την αστυνομία, λόγω των συγχωνεύσεων των Συνεργατικών Ιδρυμάτων, θα χρησιμοποιηθεί από τους ίδιους για τις ανάγκες τις δικές τους».

Κατόπιν αυτής της επιπλοκής, συνέχισε, οι υπηρεσίες της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου δεν θα μεταφερθούν εκεί  προσωρινά, παρόλο που αυτή η μεταστέγαση και το ενοίκιο εγκρίθηκε από τα αρμόδια υπουργεία.

Τώρα, πρόσθεσε, «στην προσπάθειά μας να βρούμε ένα κτίριο κατάλληλο για τη μεταστέγαση και για να αρχίσει σταδιακά η αποκατάσταση των τριών διατηρητέων κτιρίων, είμαστε στο τελικό στάδιο και έχουμε καταλήξει και στο ύψος του ενοικίου με την ΠΑΣΥΔΥ για να νοικιάσουμε το κτίριο εκεί, τους δύο ορόφους στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ».

Ευελπιστούμε, είπε, ότι όλες οι διαδικασίες που χρειάζεται να γίνουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και αφορούν, μεταξύ άλλων, και θέματα ασφάλειας, θα ολοκληρωθούν σύντομα και σε λίγες ημέρες, χωρίς να σημειωθεί οποιαδήποτε επιπλοκή στην όλη διαδικασία».  

Ερωτηθείς σχετικά για το υφιστάμενο κτίριο που στεγάζονται σήμερα οι υπηρεσίες της Επαρχιακής Διοίκησης, ο κ. Μαλλουρίδης ανέφερε πως το κτίριο χρονολογείται από το 1920, προσθέτοντας ότι η αποκατάστασή του θα γίνει με μεγάλη προσοχή γιατί πρόκειται για ένα αξιόλογο διατηρητέο κτίριο.

Η όλη προσπάθεια θα διαρκέσει και για τα τρία κτίρια τρία με τέσσερα χρόνια, ανέφερε, σημειώνοντας ότι η δαπάνη για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτιρίου υπολογίζεται στα 3,5 με 4  εκατομμύρια ευρώ.