Προχωρά το Limni Bay

Προχωρά το Limni Bay

Προχωρά η υλοποίηση του resort Limni Bay, όπως τόνισε ο εκτελεστικός πρόεδρος της Cyprus Limni Resorts and Golf Courses Νίκος Κ. Σιακόλας.

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ιδιοκτήτριας έκτασης γης περίπου 3.303 δεκαρίων στην περιοχή Λίμνη, του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς, ανέφερε ότι μετά τη νέα γνωμάτευση που έχει εκδώσει πρόσφατα η περιβαλλοντική αρχή, βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές και αναμένει σύντομα και την έγκριση της πολεοδομικής αρχής για την έκδοση των πολεοδομικών αδειών που θα περιλαμβάνουν και ξενοδοχείο, ώστε να προχωρήσει στην υλοποίηση του μοναδικού resort Limni Bay, σε συνεργασία με σοβαρούς ξένους επενδυτές και χρηματοδότες.


«Κι αυτό, με πλήρη και αυστηρή εφαρμογή όλων των περιβαλλοντικών όρων για προστασία του οικοτόπου, του φυσικού περιβάλλοντος και των χελωνών, παρά το γεγονός ότι θα υπάρχει μεγάλο κόστος για την εταιρεία», τόνισε.

Όπως αναφέρθηκε, το σύνολο των καθαρών περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, στις 31 Δεκεμβρίου 2015, ήταν €207,7 εκ. και τα ίδια κεφάλαια €61,7 εκ. Η εταιρεία παρουσίασε ζημιά ύψους €3 εκ. το 2015, σε σχέση με ζημιά €989 χιλ. το 2014. Η εταιρεία προς το παρόν έχει μικρά εισοδήματα από γεωργικές καλλιέργειες. Η εταιρεία έχει πλήρως ρυθμίσει και εξυπηρετεί οποιεσδήποτε τραπεζικές ή άλλες χρηματοδοτικές διευκολύνσεις.

Στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία του Limni Bay, ενός υψηλής ποιότητας και αισθητικής resort, το οποίο θα αποτελείται βασικά από δύο Signature Golf Courses 18 οπών, με μία λέσχη για κάθε γήπεδο, ξενοδοχείο πολυτελείας διεθνούς αλυσίδας, εξαιρετικού επιπέδου wellness centre, επαύλεις σε αυτόνομα οικόπεδα και άλλες οικιστικές μονάδες υψηλής ποιότητας, αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλες συναφείς αναπτύξεις και υπηρεσίες.

Το έργο που υποστηρίζεται πλήρως από όλες ανεξαίρετα τις 19 κοινότητες του διαμερίσματος και τον δήμο Πόλης Χρυσοχούς, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής και αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, στη μείωση της ανεργίας, στην παραμονή των κατοίκων στον τόπο τους, στην καλύτερη διάθεση της γεωργικής τους παραγωγής, στην αύξηση της αξίας των περιουσιών τους και γενικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Η εταιρεία έχει ήδη προβεί σε δαπάνες αρκετών εκατομμυρίων ευρώ για μετακίνηση εκατομμυρίων τόνων υπολειμμάτων μεταλλείου από προηγούμενη χρήση, για να επιτύχει την πλήρη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Ως αποτέλεσμα, έχει βελτιωθεί σημαντικά η χρήση, η εμπορευσιμότητα και η αξία της κτημοσύνης.

«Υπάρχει η πεποίθηση και η δυναμική ότι το έργο θα προχωρήσει στην υλοποίηση του γύρω στα μέσα του επόμενου χρόνου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών που προνοούνται και την έκδοση των αδειών οικοδομής», τονίζεται.

Πηγή: Stockwatch