Προώθηση της Πάφου σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό

Προώθηση της Πάφου σε τουριστικές εκθέσεις στο εξωτερικό

Σε εφαρμογή θέτει το σχέδιο προώθησης της τουριστικής Πάφου για το 2015 η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση της ΕΤΑΠ, η πρώτη έκθεση για το 2015 είναι στην Ουτρέχτη Ολλανδίας, που πραγματοποιείται από τις 13-16 Ιανουαρίου.


Για τη συγκεκριμένη αγορά γίνονται προσπάθειες ανάπτυξης της τόσο για την καλοκαιρινή όσο και τη χειμερινή περίοδο.

Επίσης προσπάθειες γίνονται, όπως αναφέρεται, για την προσέλκυση διαφόρων ειδικών τμημάτων της αγοράς με προοπτική, όπως αθλητικός τουρισμός, τουρισμός ειδικών ενδιαφερόντων, περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, αγροτουρισμού κ.α. Η ολλανδική αγορά ήταν από τις αγορές που παρουσίασαν αύξηση κατά 11% για την Κύπρο το 2014 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά.

Παράλληλα την ίδια βδομάδα η Ε.Τ.Α.Π , προστίθεται στην ανακοίνωση, θα συμμετάσχει στην έκθεση της Βιέννης όπου για πρώτη φορά θα υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς την Πάφο. Μια αγορά αρκετά υποσχόμενη με μεγάλη προοπτική αφού οι πτήσεις συνδέουν και αρκετά αεροδρόμια της Γερμανίας και στην αγορά περιλαμβάνονται αρκετά τμήματα εξειδικευμένου τουρισμού.

Στη συνέχεια η ΕΤΑΠ με εκπρόσωπο της θα συμμετάσχει στην έκθεση ΜΑΤΚΑ Φινλανδίας από τις 15-18 Ιανουαρίου.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου αναφέρει πως η φινλανδική αγορά για την Πάφο είναι αρκετά σημαντική παρότι παρουσίασε δυστυχώς μείωση κατά 15% για το 2014. Διαφαίνεται κάποια θετική κινητικότητα για το 2015 όμως περαιτέρω πληροφόρηση θα υπάρξει κατά τη διάρκεια της έκθεσης από τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όπως σημειώνει.

Κλείνοντας τον πρώτο κύκλο εξορμήσεων του μηνός Ιανουαρίου, η ΕΤΑΠ θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ειδικευμένη έκθεση Dive Show στο Ντίσελντορφ με σκοπό την περαιτέρω προώθηση της Πάφου ως προορισμός για καταδύσεις και snorkelling, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ