Πρωτάθλημα σκακιού στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου

Πρωτάθλημα σκακιού στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου

Ο πολυνίκης Έλληνας GM Βασίλης Κοτρωνιάς αναμετρήθηκε χθες ταυτόχρονα με 35 σκακιστές από όλη την Κύπρο στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου που αποτελεί και πολιτιστικό στολίδι και σύμβολο της πόλης.

Ο Κωνσταντίνος Νικολάου, πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Πάφου, μιλώντας χθες στο πλαίσιο του τριήμερου πρωταθλήματος σκακιού που διεξάγεται στην Πάφο ανέφερε ο Όμιλος διοργανώνει την εκδήλωση με σκοπό να προβάλει το πνευματικό αυτό άθλημα, αλλά επίσης να προβάλει , στο βαθμό των δυνατοτήτων του Ομίλου φυσικά, το πολιτιστικό πρόσωπο της πόλης.


Πριν την έναρξη της “μάχης” o κ. Νικολάου απένειμε εκ μέρους του Ομίλου τιμητική πλακέτα στον πολυνίκη Έλληνα σκακιστή Βασίλη Κοτρωνιά.

Από την πλευρά του ο κ. Κοτρωνιάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν τα μέλη του Σκακιστικού Ομίλου Πάφου. Το σκάκι είπε, μας βοηθά να αναπτύξουμε κάποιες δεξιότητες που μας βοηθούν και στην ζωή μας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Σκακιστικού Ομίλου Πάφου Φειδίας Παπανικολάου αναφέρθηκε στο τριήμερο πρωτάθλημα σκακιού που διεξάγεται στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου στο πλαίσιο του οποίου – όπως ανέφερε – ένας ισχυρός σκακιστής , όπως στην προκειμένη περίπτωση είναι ο Βασίλης Κοτρωνιάς, αγωνίζεται με άλλους 35 με 40 σκακιστές.

Ο κ. Παπανικολάου ανέφερε πως η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Πάφος 2017 και σκοπό έχει την διάδοση του σκακιού στην Επαρχία και γενικότερα στην Κύπρο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Παπανικολάου ανέφερε πως ο Σκακιστικός Όμιλος Πάφου αποτελείται από 40 σκακιστές ηλικίας από 7 μέχρι 60 ετών και συμμετέχει σε παγκύπριες αλλά και σε διεθνείς οργανώσεις.

Εξάλλου ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως το σκάκι είναι πολιτισμός δεν είναι μόνο άθλημα για ανθρώπους με υψηλό δείκτη νοημοσύνης αλλά είναι και μια ένδειξη πολιτισμού σ’ ένα τόπο.

Για αυτό – όπως είπε-“το Πάφος 2017 και ο Δήμος στηρίζουν το Σκακιστικό Όμιλο Πάφου, γιατί νιώθουμε ότι μερικοί συμπολίτες μας, που ήταν λίγοι και τώρα είναι περισσότεροι, ασχολούνται με κάτι πολύ ευγενές και ένα άθλημα το οποίο και το μυαλό βοηθά αλλά και τα μεγαλύτερα μυαλά αποδεδειγμένα ασχολούνται με τέτοιου είδους αθλήματα”.

Ευχήθηκε τέλος όπως το 2017 η Πάφος φιλοξενήσει ένα μεγαλύτερης εμβέλειας γεγονός γύρω από το σκάκι.