Πρωτιά και για την Τεχνική Σχολή Πάφου!

Πρωτιά και για την Τεχνική Σχολή Πάφου!

Ο Αντρέας Βασιλείου που φοιτούσε στην Τεχνική Σχολή Πάφου, είχε ως μόνο σκοπό την κατάκτηση θέσης στις Μόνιμες Στρατιωτικές σχολές με απώτερο στόχο να υπήρετήσει την πατρίδα του μόνιμα στο μετέπειτα της ζώης του.

Κυνηγώντας το στόχο αυτό αφοσίωσε το τελευταίο σχολικό του έτος στην μελέτη και την αφοσίωση του στα μαθήματα που θα του εξασφάλιζαν αυτή τη θέση. Έχοντας κατα τη διάρκεια όλου του σχολικού έτους την στήριξη της οικογένειας του κατάφερε να προετοιμαστεί πλήρως για το μεγάλο ταξίδι των παγκύπριων εξετάσεων που τον περίμενε.


Η ημέρα όπου θα ανταμείβονταν οι κόποι του ήταν η σημερινή εφόσον όχι μόνο εξασφάλισε βαθμολογίες παγκύπριας πρωτιάς στο Μηχανολογικό Σχέδιο Υδραυλικών, Θερμικών και Ψυκτικών Συστημάτων (Π.Κ.), στα Βασικά Στοιχεία Εφαρμοσμένης Μηχανικής (Π.Κ.) Ι και την δεύτερη θέση Παγκυπρίως στα Μαθηματικά Π. Κ. 4ωρο Τεχνικών Σχολών, οι βαθμολογίες του συνολικά του εξασφάλισαν και μία δεύτερη πρωτιά! Κατάφερε με γενικό 19.47943 την εισδοχή του ως Πρώτος παγκυπρίως στην σχολή όπου πάντα ονειρευόταν να εισαχθεί, στη ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΟΠΛΩΝ – ΣΣΥ.

Ο Αντρέας κατάγεται από τον Άγιο Δημητριανό της Πάφου. Είναι τέκνο του Παναγιώτη Κυριάκου και της Ευφροσύνης Χαραλάμπους, με αδέρφια τη Βάσια και τον μικρό Άλκη.

Όπως ο ίδιος δήλωσε, μετριόφρων όπως πάντα, ήταν κάτι που δεν το περίμενε, ειδικά την πρωτιά του αυτή, αλλά οι γονείς, φίλοι και διδάσκοντες γνωρίζοντας τις δυνατότητες αλλά και την αποφασιστικότητα του δεν περίμεναν κάτι λιγότερο από αυτόν, όντας και ο ίδιος του μέρος της εντεκάδας του σχολείου.

Δεν παρέλειψε επίσης να αριστεύσει στην χθεσινή τελετή αποφοίτησης της Τεχνικής Σχολής Πάφου και να του απονεμηθούν ποίκιλα βραβεία.

11657326_1013034622075167_1033042477_n