Πρόταση ΕΔΕΚ για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο

Πρόταση ΕΔΕΚ για έξοδο της χώρας από το μνημόνιο

Ο πρόεδρος τουΚ.Σ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου εξήγγειλε στο πλαίσιο ομιλίας του στην Πάφο


στην πολιτική συγκέντρωση με θέμα « η θέση της ΕΔΕΚ απέναντι στην οικονομική κρίση» πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός εθνικού φόρουμ για διαμόρφωση πρότασης εξόδου από το μνημόνιο .

Στο συγκεκριμένο φόρουμ είπε ο κ Ομήρου η ΕΔΕΚ θα επιδιώξει την συμμετοχή εγνωσμένου κύρους επιστημόνων αλλά και φορέων και οργανώσεων και δεξαμενών σκέψης, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής των προτάσεων από τους συμμετέχοντες στο φόρουμ η ΕΔΕΚ θα προχωρήσει όπως είπε ο κ Ομήρου, εντός των επόμενων εβδομάδων στην δεύτερη φάση της διαδικασίας. Σύμφωνα με τον κ Ομήρου η δεύτερη φάση της διαδικασίας θα περιλαμβάνει μια σειρά από σεμινάρια, συζητήσεις, λειτουργία ομάδων εργασίας και δημόσιο διάλογο με στόχο την αξιολόγηση και επεξεργασία, όλων των απόψεων που θα κατατεθούν.

Στόχος μας είπε ο κ Ομήρου είναι με το πέρας της διαδικασίας αυτής να είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε την τελική μας πρόταση, για έξοδο της χώρας μας από το μνημόνιο. Ο πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ ανέφερε πως η ΕΔΕΚ ξεκινά με ευθύνη κι αποφασιστικότητα στο δρόμο και τον αγώνα για αποδέσμευση από την Τρόικα και το μηχανισμό. Θα μπούμε κατέληξε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και κάλεσε τον λαό να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

 

Εξάλλου ο Γραμματέας της Κ.Ε. του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης στο πλαίσιο της ομιλίας του ανέφερε πως το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ δεσμεύεται να αγωνιστεί μέχρι τέλους ούτως ώστε να υπάρξει κάθαρση και εξαγνισμός για να μπορέσει ο τόπος μας να πάει πάρα κάτω. Ο κ Παπαδάκης ανέφερε πως ο λαός μας είναι διατεθειμένος να συνεισφέρει αυτές τις δύσκολες στιγμές φτάνει όμως, όπως είπε, να πληρώσουν οι ένοχοι. Υπάρχει συνέχισε μια ξεκάθαρη λαϊκή απαίτηση προσθέτοντας πως « η ΕΔΕΚ ταυτιζόμενη με την κοινωνία θα αγωνίζεται μέχρι τελευταία στιγμή για να τιμωρηθούν οι ένοχοι».

 

Στην ανοικτή πολιτική συγκέντρωση παρευρέθηκαν και άλλοι αξιωματούχοι του Κινήματος .

 

 

ΚΥΠΕ/ΚΠ/