Πρώτη “κόντρα” Φαίδωνος και Μακαρίου (σημειώσατε 2)

Πρώτη “κόντρα” Φαίδωνος και Μακαρίου (σημειώσατε 2)

Η πρώτη διακομματική συνεργασία στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου καταγράφηκε χθες βράδυ, στην πρώτη κανονική σύνοδο της ολομέλειας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου. Αφορούσε στην εκπροσώπηση του Δήμου στην Σχολική Εφορεία Πάφου όπου με ψηφοφορία αποφασίσθηκε να εκπροσωπηθεί με ένα μέλος της η κάθε μια από τις τέσσερις μεγάλες δημοτικές ομάδες, δηλαδή αυτές του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του ΑΚΕΛ.

Είχε προηγηθεί πρόταση του Δημάρχου, Φαίδωνα Φαίδωνος, όπως οι τέσσερις εκπρόσωποι προέρχονται, βάσει εκλογικής δύναμης, δύο από τον ΔΗΣΥ και ανά ένας από ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ. Η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του σώματος, που αποφάσισε όπως στην Σχολική Εφορεία μετέχει και το ΑΚΕΛ. Κίνηση με πολιτική, ενδεχομένως, σημασία και νόημα αποτελεί η ψήφος και του αντιδημάρχου Πάφου, Χρήστου Μακαρίου, υπέρ της συμμετοχής των τεσσάρων πρώτων δημοτικών ομάδων στην Σχολική Εφορεία.


Δημοτικοί και κομματικοί παράγοντες εκτιμούσαν ότι η κίνηση αυτή έχει σχέση με την εν εξελίξει διαδικασία εντός του ΔΗΚΟ κατά του κ. Μακαρίου για τη στάση που τήρησε στο θέμα της αντιδημαρχίας, αλλά και με την προσπάθεια να σταλεί μήνυμα ότι κακώς προεξοφλούν πολλοί πρόσδεση διαφόρων σε «ξένα άρματα».

Είχε προηγηθεί κατά την χθεσινοβραδινή ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου μια ακόμη ενέργεια που ερμηνεύεται ως μήνυμα συνεργασίας και διακομματικών ανοιγμάτων στο νέο Συμβούλιο: Πρόκειται, συγκεκριμένα, για την συμπερίληψη των τριών εκπροσώπων μονοεδρικών κομμάτων ή συνδυασμών στην σημαντικότερη επιτροπή του Δήμου, την Διαχειριστική. Η συμπερίληψη στην εν λόγω επιτροπή των δημοτικών συμβούλων της Αλληλεγγύης, του ΕΛΑΜ και της Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου, εκτιμάται ως άνοιγμα της δημοτικής αρχής προς όλες τις συνιστώσες του Δημοτικού Συμβουλίου και ως μήνυμα για ανυπαρξία αποκλεισμένων στο σώμα.

Πηγή: PafosNet