Πυρά συνηγόρων υπεράσπισης κατά Μαληκκίδη

Πυρά συνηγόρων υπεράσπισης κατά Μαληκκίδη

Μετά τον συνήγορο υπεράσπισης του Γιώργου Μιχαηλίδη στην προηγούμενη δικάσιμο, και οι συνήγοροι των Φειδία Σαρίκα και Βάσου Βασιλείου, που έκαναν σήμερα τις τελικές τους αγορεύσεις για το σκάνδαλο του ΣΑΠΑ στο οποίο κατηγούμενοι είναι οι πελάτες τους, επικέντρωσαν την υπερασπιστική τους γραμμή στο ότι μόνη μαρτυρία που εμπλέκει τους πελάτες τους είναι αυτή από τον καταδικασθέντα ήδη για το σκάνδαλο, τέως Γενικό Διευθυντή του ΣΑΠΑ, Ευτύχιο Μαληκκίδη, τον οποίο χαρακτήρισαν «αναξιόπιστο και ψεύτη».

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Φειδία Σαρίκα τόνισε ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει ουσιαστικά μια μόνο κατηγορία, περί χρηματισμού με το ποσό των 50 χιλιάδων ευρώ, η οποία προέρχεται από τον κ. Μαληκκίδη. Και αυτή ακόμη η μαρτυρία του καταδικασθέντος για το σκάνδαλο, τόνισε, αναφέρει σε αντίθεση με την κατηγορία που έχει καταχωρηθεί, ότι η δωροδοκία έγινε σε δύο δόσεις για το ποσό των 40 χιλιάδων και κάλεσε το Κακουργιοδικείο να εξετάσει την φερεγγυότητα της μαρτυρίας Μαληκκίδη.


Η υπεράσπιση του Φειδία Σαρίκα επικέντρωσε την γραμμή της στο γεγονός ότι ο Ευτύχιος Μαληκκίδης επικαλείται την λήψη μίζας από τον Φειδία Σαρίκα στην Αθήνα από τον καθηγητή Μπάφα ως εκπρόσωπο γερμανικής εταιρείας που εμπλεκόταν στο αποχετευτικό της Πάφου. Τόνισε ωστόσο ότι ο Ευτύχιος Μαληκκίδης δεν ανέφερε πουθενά ότι στην Αθήνα είδε τον Φειδία Σαρίκα να παραλαμβάνει χρήματα από τον άνθρωπο αυτό, ότι το δεύτερο άτομο που κατηγόρησε ότι έλαβε μίζα πλέον δεν βρίσκεται εν ζωή, ενώ ο άνθρωπος που σύμφωνα με τις μαρτυρίες του έδωσε τις μίζες, δεν κλήθηκε καν στο δικαστήριο για την υπόθεση.

Επεσήμανε ότι από όλες τις άλλες μαρτυρίες που κατατέθηκαν στο Κακουργιοδικείο δεν προκύπτει καμία που να αφορά στον πελάτη του και χαρακτήρισε τον κ. Μαληκκίδη «ψεύτη και αναξιόπιστο», τονίζοντας ότι έλεγε την αλήθεια μόνο όταν μπορούσε να υπάρξει κάποια άλλη μαρτυρία που να τον διέψευδε.

Ο συνήγορος του πρώην Δημάρχου Πάφου υποστήριξε επίσης ότι και κατά την επίμαχη συνάντηση με τον εργολάβο Λοίζο Ιορδάνους, ο πελάτης του σηκωνόταν συνεχώς από το τραπέζι λόγω τηλεφωνημάτων και ότι δεν αντιλήφθηκε για τον λόγο αυτό ο κ. Σαρίκας να γίνεται συμφωνία για μίζες, γεγονός που όπως είπε δέχεται ουσιαστικά και ο εργολάβος καταθέτοντας ότι δεν θυμάται να έγινε τέτοια συζήτηση με τον κ. Σαρίκα.

Κάλεσε, τέλος, την έδρα να απαλλάξει τον Φειδία Σαρίκα από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ακολούθησε σήμερα η τελική αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου τέως δημοτικού συμβούλου Πάφου, Βάσου Βασιλείου, ο οποίος επεσήμανε ότι ο πελάτης του αντιμετωπίζει επτά κατηγορίες για εμπλοκή στο σκάνδαλο, οι οποίες όπως τόνισε στηρίζονται μόνο στην μαρτυρία Μαληκκίδη. Οι αναφορές του καταδικασθέντος διευθυντή του ΣΑΠΑ, είπε, είναι γεμάτες αντιφάσεις και ψεύδη.

Ο Μαληκκίδης, είπε, ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του χρηματίσθηκε λαμβάνοντας 60 ή 70 χιλιάδες μέσα στο ιατρείο του στην κλινική όπου εργαζόταν. Όταν όμως υποδείχθηκε στον κ. Μαληκκίδη, τόνισε, ότι την επίμαχη περίοδο ο Βάσος Βασιλείου δεν εργαζόταν στην εν λόγω κλινική, ο μάρτυρας «τα γύρισε» λέγοντας ότι μπορεί να ήταν στο ιατρείο του συγκατηγορούμενου του, Ευστάθιου Ευσταθίου ή σε άλλο μέρος.

Μετά την σημερινή τελική αγόρευση της υπεράσπισης Σαρίκα και Βασιλείου, η διαδικασία θα συνεχισθεί την Παρασκευή με την τελική αγόρευση της υπεράσπισης των άλλων δύο κατηγορουμένων, Ευστάθιου Ευσταθίου και Γιώργου Σιαηλή, ενώ στη συνέχεια θα ορισθεί ημερομηνία για επιβολή ποινής.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, η υπεράσπιση του κατηγορούμενου Γιώργου Μιχαηλίδη επικεντρώθηκε επίσης στην φερεγγυότητα των μαρτύρων κατηγορίας. Χαρακτήρισε την μαρτυρία Μαληκκίδη κατά του Μιχαηλίδη «σπιλωμένη και μολυσμένη», τονίζοντας ότι ο καταδικασθής σήμερα Ευτύχιος Μαληκκίδης είναι συνεργός και η μαρτυρία του κλονίζει την αξιοπιστία του.

Πρόσθεσε επίσης ότι τα γεγονότα όπως τα παρουσίασε ο Σάββας Βέργας είναι ψευδή και στόχο είχαν να εναρμονίσουν την μαρτυρία του με την μαρτυρία του κ. Μαλληκίδη. Ο Μαληκκίδης στην πρώτη κατάθεση του, ανέφερε, παρουσίαζε τον εαυτό του ως ευάλωτο και τον Βέργα ως ένας βίαιο επιθετικό χαρακτήρα που τον τρομοκρατούσε και του επέβαλε ότι τίποτε δεν θα έκανε χωρίς την έγκριση του. Από την άλλη πλευρά ο Βέργας λέγει τα αντίθετα για τον Μαληκκίδη, όπως είπε ο συνήγος του κατηγορούμενου Γιώργου Μιχαηλίδη.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου