Πυρετωδώς προετοιμάζει η Πάφος για τον αγώνα τριάθλου

Η επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου η Εταιρεία τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου και η ιδιωτική εταιρεία Βikin Cyprus διοργανώνουν αγώνα τριάθλου στην Πάφο την Κυριακή 26 Απριλίου.

Στο πλαίσιο διάσκεψης τύπου που δόθηκε σήμερα στο Δημοτικό μέγαρο ο πρόεδρος της επιτροπής αθλητισμού του Δήμου Πάφου Χρύσανθος Σαββίδης ανέφερε πως η όλη διοργάνωση αποτελεί εξ΄ορισμού ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός τόσο για την Κύπρο αλλά και για την ευρύτερη περιοχή και έχει στόχο να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης για αθλητικό τουρισμό μέσα από τα χρόνια. Είναι άθλημα είπε ο κ. Σαββίδης που η Πάφος έχει την φυσική υποδομή για να το πραγματοποιήσει αλλά και από την άλλη να αναδείξει την πόλη ως Αθλητικό καταφύγιο προετοιμασίας πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων και αθλητών .


Μέσω της διοργάνωσης είπε ο κ. Σαββίδης θα προβληθεί η Πάφος ως ιδανικός προορισμός για τρίαθλο ενώ η εδώ παρουσία εκατοντάδων αθλητών από το εξωτερικό θα τονώσει – όπως είπε- σημαντικά την τουριστική κίνηση σε περιόδους χαμηλής τουριστικής κίνησης.

Ο κ. Σαββίδης σημείωσε ακόμη πως το τρίαθλο αποτελεί ένα από τα πιο συναρπαστικά αθλήματα της σημερινής εποχής. Το αγώνισμα αυτό – όπως είπε- αποτελείται από τρία αθλήματα την κολύμβηση την ποδηλασία και το τρέξιμο. Τα αθλήματα γίνονται σε διαδοχική σειρά δίχως διακοπή ενώ ανέφερε επίσης πως χώρες με μεγάλη παράδοση είναι η Αγγλία η Ολλανδία και η Αμερική.

Πρόσθεσε επίσης πως η επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για ενίσχυση του χειμερινού τουρισμού και με άλλου είδους εκδηλώσεις όπως τη διοργάνωση ημερίδων ενημέρωσης και επίσης θα συνεχίσει να συμμετέχει σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν άλλοι φορείς.

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου Νάσος Χατζηγεωργίου ανέφερε πως η Πάφος εργάζεται πυρετωδώς για τον αγώνα τριάθλου.

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως ο αγώνας τριάθλου τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει το ενδιαφέρον τόσο ντόπιων όσο και ξένων αθλητών.

Επεσήμανε ακόμη πως η προσπάθεια ικανοποιεί τις στρατηγικές κατευθύνσεις που έχει η Πάφος για να γίνει ένας ολόχρονος αθλητικός προορισμός.

Φέτος συνέχισε, αναμένεται να συμμετάσχουν τουλάχιστον 150 αθλητές εκ των οποίων 50% έρχονται από χώρες εκτός Κύπρου.

Ο αγώνας τριάθλου σημείωσε θα ξεκινήσει την Κυριακή στις 07:30 από την παραλία των Δημοτικών μπάνιων στην Κάτω Πάφου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12:00 στον ίδιο χώρο.