Π. Χρυσοχούς: Σε χαμηλά επίπεδα ο χειμερινός τουρισμός

Π. Χρυσοχούς: Σε χαμηλά επίπεδα ο χειμερινός τουρισμός

Σε χαμηλά επίπεδα κινήθηκε ο χειμερινός τουρισμός στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιώτη Παπαχριστοφή.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως η θερινή περίοδος αναμένεται να κυμανθεί σε καλύτερα επίπεδα από τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, αν πραγματικά θέλουμε να αναπτυχθεί ο τουρισμός στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να δημιουργηθούν τουριστικές αναπτύξεις.


Για να μπορούν να γίνουν οι τουριστικές αναπτύξεις, σημείωσε, πρέπει να δοθεί η δυνατότητα μέσα από το τοπικό σχέδιο, που δυστυχώς μέχρι σήμερα είναι απαγορευτικό.

Ο κ. Παπαχριστοφή είπε επίσης πως στις 10 Μαρτίου θα έχει συνάντηση με την Διευθύντρια του Τμήματος Πολοεδομίας και Οικήσεως στη Λευκωσία και ένα από τα θέματα που θα θέσει είναι η υπόσχεση που έχει δώσει στον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς ο Υπουργός Εσωτερικών για 60% συντελεστή δόμησης και τέσσερις ορόφους.

Αυτό που έχει πει ο Υπουργός συνέχισε, “ πρέπει να γίνει παράρτημα στο τοπικό σχέδιο ούτως ώστε να γνωρίζουν όσοι έχουν αυτά τα τεμάχια ότι μπορούν να κάνουν αυτές τις αναπτύξεις”.

O Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς χαρακτήρισε ευλογία τις τουριστικές αναπτύξεις με αρκετούς ορόφους στην περιοχή.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Παπαχριστοφή είπε πως η κύρια αγορά τουρισμού στο διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς είναι η Αγγλική και η Ρωσική ενώ προηγουμένως ήταν και η Γερμανική.

Πρόσθεσε πως η περιοχή του διαθέτει σπάνια περιβαλλοντική ομορφιά που είναι ιδανική για περιπατικό τουρισμό, ποδηλατικό τουρισμό και άλλα είδη τουρισμού.

Στο μεταξύ, ο Δήμος προετοιμάζεται για την αναδιοργάνωση του Τμήματος Τέλεσης Πολιτικών γάμων.

Ενδεικτικά, είπε, “προσπαθούμε να αναδιοργανωθούμε τώρα, να βρούμε τις εταιρείες που αναλαμβάνουν την τέλεση πολιτικών γάμων και να έρθουμε σε επαφή μαζί τους”.

Προς το σκοπό αυτό, συνέχισε ο κ. Παπαχριστοφή, ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς προωθεί τη δημιουργία σχετικής ιστοσελίδας.

Πηγή: ΚΥΠΕ