Π. Χρυσοχούς: Συνέδριο για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τον τουρισμό

Π. Χρυσοχούς: Συνέδριο για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και τον τουρισμό

Η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προώθηση και ανάπτυξη του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και του τουρισμού στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς, αποτελεί το αντικείμενο του συνεδρίου που άρχισε σήμερα στην Πόλη και το οποίο εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μέρες Πολιτισμού Μάριον- Αρσινόη 2016».

Στην εναρκτήρια τελετή του συνεδρίου παρέστη ο Υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Νίκος Κουγιάλης,  ο πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοίζου και αντιπροσωπεία από τον Ρωσικό Δήμο Ροστώφ που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα στην Πόλη Χρυσοχούς για επαφές στα πλαίσια του πρωτοκόλλου συνεργασίας των δύο Δήμων.


Ο Δήμαρχος Πόλης, Άγγελος Οδυσσέως, μιλώντας κατά την τελετή, ανακοίνωσε ότι  ο Δήμος  θα υποβάλει  αίτηση  στα πλαίσια του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για την επιχορήγηση της ανέγερσης του Υπαίθριου Αμφιθεάτρου και την αναπαλαίωση του παλιού διατηρητέου Δημοτικού Σχολείου.

«Πρόκειται για σχεδιασμούς και πολιτικές που ενισχύουν τις προσπάθειες του κράτους  για αποκέντρωση των πολιτιστικών υποδομών και δραστηριοτήτων», τόνισε. « Γι΄ αυτό, ζητούμε από την κυβέρνηση να στηρίξει την έγκριση της πρότασης μας αυτής».

Ο κ. Οδυσσέως εκ νέου υπέβαλε το αίτημα της Τοπικής αρχής για ένταξη του αποχετευτικού συστήματος Πόλης Χρυσοχούς στα συγχρηματοδοτούμενα έργα από την Ευρωπαϊκή Ένωση της περιόδου 2014-2020. Τόνισε ότι στα πλαίσια αυτά έχει ήδη ληφθεί πρόνοια να ενταχθούν στο αποχετευτικό και οι κοινότητες της ευρύτερης περιοχής, ώστε να αποφευχθεί πιθανή μόλυνση των ακτών και γενικά του περιβάλλοντος, αφού η περιοχή θεωρείται ψηλού περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος και ενταγμένη στο σχέδιο Natura.

Ο Δήμαρχος Πόλης τόνισε ότι οι αρχές και οι κάτοικοι του διαμερίσματος Χρυσοχούς είναι υποστηρικτές του έργου Limni Resort, που προωθεί ο όμιλος Σιακόλα στην περιοχή, αφού οι ψηλές προδιαγραφές του έργου το κατατάσσουν στα πλέον προσεκτικά σχεδιασμένα και αρμονικά ενταγμένα στο περιβάλλον έργα καθώς και ένα από τα πιο σημαντικά αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο, όπως υποστήριξε.

Αναφερόμενος σε θέματα ανάπτυξης και τουρισμού, ο Άγγελος Οδυσσέως ανέφερε ότι στόχος είναι η αύξηση του συντελεστή δόμησης και η διαμόρφωση κατάλληλης πολιτικής ώστε να προωθηθεί και να  ενθαρρυνθεί η ανέγερση ξενοδοχειακών μονάδων, με συντελεστή δόμησης που θα επιτρέπει την  διαμόρφωση ικανοποιητικού μεγέθους και αριθμού κλινών καθώς και των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Η απουσία ξενοδοχειακών μονάδων υψηλής στάθμης 4 και 5 αστέρων στην περιοχή του Τοπικού Σχεδίου του Κόλπου Χρυσοχούς , αποτελεί την μεγαλύτερη αδυναμία και υποβαθμίζει την περιοχή σε σύγκριση με άλλες περιοχές», επεσήμανε.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου