Σήμερα η απόφαση για την ασυλία Σαρίκα

Σήμερα η απόφαση για την ασυλία Σαρίκα

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει στις 12 το μεσημέρι την απόφασή του σε σχέση με το αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Φειδία Σαρίκα.

Η υπόθεση έχει απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω και της σύνδεσής της με την υπόθεση του ΣΑΠΑ.


Στο πλαίσιο της διεξαγωγής του ανακριτικού έργου, σε σχέση με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων στη διαχείριση εργασιών του ΣΑΠΑ προέκυψε μαρτυρία, η οποία παρουσιάζεται να εμπλέκει τον κ. Σαρίκα σε αξιόποινες πράξεις κατά την περίοδο. που είχε διατελέσει Δήμαρχος Πάφου και Πρόεδρος του ΣΑΠΑ.

Το Ανώτατο Δικαστήριο θα ανακοινώσει εάν θα απορρίψει το αίτημα ή αν θα το εγκρίνει.

Στο δεύτερο σενάριο, το Δικαστήριο θα πρέπει να προσδιορίσει αν η άδεια θα είναι γενικής εμβέλειας ή περιορισμένης εμβέλειας.

Να δοθεί άδεια μόνο για σκοπούς ανάκρισης έχει ζητήσει η υπεράσπιση του Φειδία Σαρίκα.

Θέση της Νομικής Υπηρεσίας, όπως αυτή παρουσιάστηκε διά του ιδίου του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, είναι πως η άδεια θα πρέπει να είναι γενικής εμβέλειας, ώστε να μην απαιτηθεί ξανά η λήψη άλλης άδειας, εάν αποφασιστεί η περαιτέρω προώθηση της ποινικής δίωξης.

Την άποψη ότι η Νομική Υπηρεσία έθεσε ενώπιον του Ανωτάτου το αναγκαίο υπόβαθρο μαρτυρίας, από το οποίο το Δικαστήριο μπορεί να παραχωρήσει την αιτούμενη άδεια έναρξης της διαδικασίας δίωξης στο θέμα της άρσης της ασυλίας του βουλευτή Φειδία Σαρίκα, εξέφρασε ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης.

Υποστήριξε ότι οι υπάρχουσες ρυθμίσεις θα μπορούσαν να εκσυγχρονισθούν και να περιοριστούν στα απολύτως αναγκαία
για προστασία του θεσμού.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση ΣΑΠΑ δικάζονται ήδη έξι πρόσωπα, μεταξύ των οποίων ο πρώην Δήμαρχος Πάφου, Σάββας Βέργας, τα οποία θα απαντήσουν στις κατηγορίες που τους καταλογίζονται την Τετάρτη,11 Φεβρουαρίου, στις 9.00 το πρωί.

Πηγή: Sigmalive