ΣΑΠΑ: Ανακοινώνεται σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου

ΣΑΠΑ: Ανακοινώνεται σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου

Σήμερα 21 Απριλίου επιφύλαξε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου να ανακοινώσει την απόφασή του στην πολύκροτη υπόθεση ΣΑΠΑ .

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Γιώργος Μιχαηλίδης,Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου, Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής .


Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί και στους πέντε αφορούν αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος,συνωμοσίας προς καταδολίευσης, απάτης, δεκασμού δημόσιου λειτουργού ,απόσπασης χρημάτων από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, αποδοχή αμοιβής με τρόπο που υποδηλώνει δεκασμό,διαφθορά, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, κλοπή από δημόσιο λειτουργό και αδικήματα που σχετίζονται με το νόμο περί συγκάλυψης εσόδων από εγκληματικές πράξεις.

Σε όλη αυτή την δικαστική διαδρομή που ξεκίνησε το 2015 πέρασαν από το δικαστήριο για την εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης με αρ. 2821/15 μεγάλος αριθμός μαρτύρων κατηγορίας αλλά και μαρτύρων υπεράσπισης .

Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίες ήταν ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο πρώην Γενικός Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης οι οποίοι καταδικάστηκαν και εκτίουν ήδη εξαετή ποινή φυλάκισης που τους επιβλήθηκε από το Κακουργιοδικείο Πάφου.

Στο δικαστήριο κατατέθηκαν εκατοντάδες τεκμήρια, χιλιάδες έγγραφα και αρκετοί μάρτυρες ενώ ακολούθησε η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης και της Κατηγορούσας αρχής που εκπροσωπείται από τον Ανώτερο Δικηγόρο της Δημοκρατίας Νίνο Κέκκο και τον Δικηγόρο της Δημοκρατίας Ανδρέα Χατζηκύρου.

Η Κατηγορούσα αρχή ανέφερε ότι η υπόθεση παρουσιάστηκε στο δικαστήριο με δίκαιο τρόπο και πως οι μάρτυρες κατηγορίας είναι μάρτυρες αληθείας.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι υπεράσπισης προσπάθησαν να πείσουν το δικαστήριο ότι οι μάρτυρες κατηγορίας Βέργας –Μαληκίδης και οι εργολάβοι είναι αναξιόπιστοι μάρτυρες.

Μετά την απόφαση αν οι κατηγορούμενοι κριθούν ένοχοι θα οριστεί ημερομηνία για την αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης για μετριασμό της ποινής και ακολούθως η επιβολή της ποινής.

Σε περίπτωση που το Κακουργιοδικείο ανακοινώσει αθωωτική απόφαση,τότε η υπόθεση αναμένεται να τερματιστεί σήμερα.

Και οι πέντε κατηγορούμενοι όλο αυτό το διάστημα είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: ΚΥΠΕ