ΣΑΠΑ: Οι χειρισμοί του Δημάρχου φέσωσαν τον Δήμο Πάφου…

ΣΑΠΑ: Οι χειρισμοί του Δημάρχου φέσωσαν τον Δήμο Πάφου…

Σύμφωνα με τους Δημοτικούς Συμβούλους Πάφου, κ. Μιχάλη Χατζημιτσή και κ. Ανδρέα Χρυσάνθου, ο Δήμαρχος Πάφου φαίνεται να πανηγυρίζει εις βάρους του Παφιακού λαού, καθώς, όπως αναφέρουν, πρόκειται να καταβληθεί το χρηματικό ποσό των 3 περίπου εκατομμυρίων ευρώ από τη “τσέπη” των πολιτών, εκεί που υπήρχε περίπτωση να γίνει συμβιβασμός με 800 χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως μας επισήμαναν ο κ. Χατζημιτσής και ο κ. Χρυσάνθου, ο Δήμαρχος Πάφου διατυμπανίζει ότι η απόφαση του διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου βγήκε υπέρ του ΣΑΠΑ, μετά από τη διακοπή της σύμβασης, με την εταιρία να απαιτεί αποζημιώσεις και πληρωμές που ξεπερνούσαν τα 11 εκατ. ευρώ, όταν αποκαλύφθηκαν τα σκάνδαλα με τις μίζες που δίνονταν σε αξιωματούχους του συμβουλίου.


Συγκεκριμένα η εταιρεία απαιτούσε 6,6 εκατ. αποζημιώσεις για απώλεια κέρδους, λόγω διακοπής του συμβολαίου. Απαιτούσε επίσης 657.000 για ειδικές αποζημιώσεις για παράβαση της συμφωνίας συμβιβασμού που είχε επιτευχθεί πριν την αποκάλυψη του σκανδάλου στις 23/12 /2013 και 18.000 κόστος επαναπατρισμού υπαλλήλων της. Ωστόσο, όλες οι πιο πάνω απαιτήσεις της Envitec φαίνεται να απορρίφθηκαν.

Παρόλα αυτά, ο κ. Χρυσάνθου, Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου, αλλά και μέλος της επιτροπής του ΣΑΠΑ, μίλησε στο farosonair.com και εξέφρασε την προσωπική του άποψη αναφερόμενος σε μια ολιγότερο ήττα. “Η απόφαση του διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου βγήκε υπέρ του ΣΑΠΑ, όπως πανηγυρίζει ο Δήμαρχος, αλλά θεωρείται ως μια ολιγότερο αποτυχία, αφού οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν όλες σχεδόν τις ανταπαιτήσεις της ENVITEC, τόσος τις χρηματικές, όσο και τις ηθικές”.

Ο κ. Χρυσάνθου υπογράμμισε: “Στην ουσία η ENVITEC πήρε το ποσό που ήθελε, αφού δεν είχαμε τη σωστή νομική υποστήριξη. Πήγαμε εντελώς απροετοίμαστοι, ατεκμηρίωτοι και φλυαρούσαμε για αυτό και τώρα θα κληθούμε να πληρώσουμε τα 2/3 των εξόδων της ENVITEC, για νομικούς, τεχνικούς κ.α. Για ποια επιτυχία μιλά ο κ. Φαίδωνος;”

“Από τη στιγμή που ο ιδιοκτήτης της εταιρίας ομολόγησε ότι δωροδόκησε πρώην αξιωματούχους του ΣΑΠΑ, μπορούσε να δικαιωθούμε”, ενώ συνέχισε, “τώρα με βάση την απόφαση του διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, η εταιρεία θα πρέπει να πληρωθεί για τα δεδουλευμένα της, άσχετα αν έχουν παραδεχθεί ενοχή”.

Την ίδια άποψη φαίνεται να συμμερίζεται και ο Πρόεδρος της “Κίνησης Σωτηρίας της Πάφου”, αλλά και Δημοτικός Σύμβουλος, κ. Μιχάλης Χατζημιτσής. Ο κ. Χατζημιτσής προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την υπόθεση του ΣΑΠΑ και της εταιρίας, αναφέροντας με τη σειρά του ότι αυτός που βγήκε χαμένος είναι, ουσιαστικά, ο Παφιακός λαός.

“Είμαστε αναγκασμένοι να πληρώσουμε 3 περίπου εκατομμύρια ευρώ, ενώ μπορούσαμε να φτάσουμε σε συμβιβασμό καταβάλλοντας το ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ. Αυτό δε θεωρείται επιτυχία, όπως το χαρακτηρίζει ο κ. Φαίδωνος, από τη στιγμή που οι πολίτες θα επιβαρυνθούν με τέτοιο ποσό”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ως μέλη του ΣΑΠΑ δεν ενημερώθηκαν για την απόφαση: “Για το τι συνέβη σχετικά με την απόφαση του διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, ενημερωθήκαμε μέσα από τα ΜΜΕ, αφού ο Πρόεδρος της επιτροπής, ο Δήμαρχος Πάφου δηλαδή, δε μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει.”

“Μίλησε πρώτα στα Μέσα”, υπογράμμισε, “και πανηγύριζε για τα 11 εκατομμύρια ευρώ που απαιτούσε η ENVITEC, ενώ υπήρχε περίπτωση να γλυτώσουμε και τα υπόλοιπα”.

Ο κ. Χρυσάνθου, κλείνοντας, αναφέρθηκε και αυτός στη ελλειπή πληροφόρηση που φαίνεται να έτυχαν από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Αποχετεύσεων, αφού όπως ανέφερε, ο Δήμαρχος Πάφου έβγαλε Δελτίο Τύπου, χωρίς να τους ενημερώσει.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΣΑΠΑ υπέγραψε συμβόλαιο με την ελληνική εταιρεία ENVITEC S.A. για την επέκταση και 10ετή διαχείριση του εργοστασίου επεξεργασίας λυμάτων.

Πηγή: Farosonair.com