Σειρά επιτυχιών για το ISOP

Σειρά επιτυχιών για το ISOP

Μπαίνοντας στον 30ο χρόνο λειτουργίας του, το The International School of Paphos (ISOP) έχει πολλούς λόγους να γιορτάζει. Τα εξαιρετικά αποτελέσματα των μαθητών του στις εξετάσεις, οι υποτροφίες για το νέο ακαδημαϊκό έτος, ο αυξανόμενος αριθμός μαθητών και τα σχέδια για τη δημιουργία οικοτροφείου το 2017 στις εγκαταστάσεις του σχολείου δεικνύουν την επιτυχημένη πορεία του εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Στην ετήσια Τελετή Βραβείων Αριστείας του ISOP, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη βδομάδα, τιμήθηκαν οι μαθητές που σημείωσαν ψηλές επιδόσεις στις εξετάσεις «ΙGCSE», «AS» και «Α Level». Κατά τη διάρκεια της θερινής εξεταστικής περιόδου 2016, οι μαθητές του ISOP κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα καλύτερα αποτελέσματα, από την ίδρυση του σχολείου το 1987.


Το 95% των μαθητών που παρακάθισε στις εξετάσεις IGCSE εξασφάλισε βαθμολογία «A*» μέχρι «C». Το 51% εξ αυτών έλαβε «A*» ή «Α» και το 74% «A*» μέχρι «B». Σε εξετάσεις επιπέδου «AS», όπου δεν υφίσταται ο βαθμός «A*», το 36% των μαθητών έλαβε βαθμολογία «Α» και το 57% «Α» ή «Β». Σε εξέταση «Α-Level», το 29% βαθμολογήθηκε με «A*» ή «As» και το 42% εξασφάλισε «A*» μέχρι «B». O Αναπληρωτής Διευθυντής του ISOP, κ. Stephan Spies-Gordes, τόνισε ότι τα αποτελέσματα αυτά, σε σχέση με άλλα σχολεία στην Κύπρο και στο εξωτερικό, αποτελούν εξαιρετικά καλές επιδόσεις.

Στην Τελετή Βράβευσης ανακοινώθηκε επίσης ότι απόφοιτοι του ISOP έγιναν αποδεκτοί σε κλάδους σπουδών της επιλογής τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια όπως το King’s College London, το Leeds, το Manchester, το Newcastle, το Sheffield, το York και το ETH Zurich της Ελβετίας.

Τριάντα οκτώ μαθητές παρέλαβαν «Πιστοποιητικά Επιτυχίας σε Εξετάσεις», έχοντας παρακαθίσει με επιτυχία τα «IGCSEs» στα Μαθηματικά, Ελληνικά, Γερμανικά και Μουσική, ένα ή δύο χρόνια νωρίτερα. Τα αποτελέσματά τους ήταν άριστα, καθώς σχεδόν όλοι τους εξασφάλισαν βαθμολογία «Α*».

Το International School of Paphos απένειμε επίσης υποτροφίες για την περίοδο 2016-2017. Συνολικά 27 κορυφαίοι μαθητές από τις τάξεις 5 έως 12, επιβραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους στις εξετάσεις Μαΐου/Ιουνίου 2016, εξασφαλίζοντας υποτροφίες συνολικής αξίας πέραν των €20.000.