Σε απεργία πείνας ο Νικόλας Λεμονάρης της Γεροσκήπου

Σε απεργία πείνας ο Νικόλας Λεμονάρης της Γεροσκήπου

Απεργία πείνας ξεκίνησε μπροστά από το Δημοτικό Μέγαρο της Γεροσκήπου


ο Επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας RealEstateFIABCI Νικόλας Λεμονάρης και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Γεροσκήπου,διαμαρτυρόμενος για τη στάση που, όπως υποστηρίζει, τήρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Γεροσκήπου να μην επιτρέψει σε δημότες της περιοχής να παρακολουθήσουν συνεδρίαση της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία λήφθηκαν σοβαρές αποφάσεις.

Ο κ. Λεμονάρης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως υπάρχουν και άλλοι συνδημότες που τον στηρίζουν και θα λάβουν μέρους στην απεργία.

Σε επιστολή διαμαρτυρίας που έχει αποστείλει στον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο, την οποία κοινοποιείστον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη και τη Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, ο κ Λεμονάρης αναφέρεται στο θέμα της απευθείας ανάθεσης-παραχώρησης της τουριστικής πλαζ Γεροσκήπου σε εταιρεία χωρίς, όπως υποστηρίζει, να ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

Μέσω της επιστολής του, ο κ. Λεμονάρης ζητά την άμεση παρέμβαση του κ. Χάσικου για αποκατάσταση της νομιμότητας, λέγοντας πως η τουριστική πλαζ Γεροσκήπου με πρόσφατη απόφαση του ΚΟΤ παραχωρήθηκε στον Δήμο Γεροσκήπου.

Το Δημοτικό ΣυμβούλιοΓεροσκήπου, συνεχίζει, αφού περιήλθε στη δικαιοδοσία του η πλαζ, προχώρησε πολύ σύντομα και χωρίς να ακολουθηθεί η διαδικασία του πλειοδοτικού διαγωνισμού στην ανάθεση σε ενοικίαση για πέντε χρόνια και επίσης δικαίωμα ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια.

Η ενέργεια αυτή, εκτιμά ο κ. Λεμονάρης, συνιστάκατάφωρηπαραβίαση κανόνων δικαίου και υπέρβαση εξουσίας.

Ως επιπρόσθετο στοιχείο που δημιουργεί ερωτηματικά, σύμφωνα με τον κ. Λεμονάρη, είναι ότι “η απόφαση λήφθηκε σε κλειστή συνεδρία και με συνοπτικές διαδικασίες, μάλιστα, χωρίς να παρθεί απόφαση για το μηνιαίο ή ετήσιο χρηματικό ποσό της ενοικίασης».

Στην ίδια συνεδρία εξετάστηκε, όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Λεμονάρης, και το προκαταρτικό αίτημα ομάδας επιχειρηματιών για την επένδυση που συζητείται με την Αρχιεπισκοπή και η όλη ανάπτυξη περιλαμβάνει στους σχεδιασμούς της και τη Δημοτική Πλαζ Γεροσκήπου.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τη διαμαρτυρία τουκ. Λεμονάρη, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης ανέφερε πως για πρώτη φοράμετά από 65 συνεδρίες της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου, μέρος της τελευταίας συνεδρίας έγινε κεκλεισμένων των θυρών και μετά από ομόφωνη απόφαση της ολομέλειας, και επειδή σε αυτήν, όπως είπε, παρέστη και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου.

Ο κ. Παυλίδης ανέφερε πως η ανάθεση της πλαζ σε ενοικίαση για πέντε χρόνια και επίσης δικαίωμα ανανέωσης για άλλα πέντε χρόνια εναπόκειται και στην έγκριση του Υπουργού Εσωτερικών.

Όσον αφορά το θέμα της πλαζ, ο κ Παυλίδης ανέφερε πως στην τελευταία συνεδρία συζητήθηκε το θέμα του χρόνου της εκμίσθωσης της πλαζ προς τους νυν ενοικιαστές και κατέστησε σαφές πως ο Δήμος Γεροσκήπου δεν μπορούσε να απομακρύνει τους ενοικιαστές, γνωρίζοντας τον Νόμο περί Ενοικιοστασίου που θα έπρεπε να γνωρίζει και ο κ. Λεμονάρης ως κτηματομεσίτης, όπως είπε.

Αν, κατέληξε ο κ. Παυλίδης, το Υπουργείο Εσωτερικών κρίνει παράτυπη την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γεροσκήπου, τότε ας μην προχωρήσει στην έγκριση του συμβολαίου.